CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 18 gru 2017, 19:37

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 12 lis 2010, 08:52 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lip 2008, 20:49
Posty: 496
Lokalizacja: Katowice
Prosba o wyjasnianienie jak to jest z tym MTU na switcach L3 np. 3750.

Przykladowo:
Kod:
show system mtu 
System MTU size is 1536 bytes 
On next reload, System MTU will be 1546 bytes System Jumbo MTU size is 1536 bytes
On next reload, System Jumbo MTU will be 9000 bytes Routing MTU size is 1500 bytes

Czym sie roznia typy tych MTU? Routing jak sie domyslam mowi pewnie o mtu dla pakietow, ktore routuje dany switch. System MTU to jest to co widac na intefesjach?

Jak wyswietle jakis vlan np. show vlan id 1000 to tam widze, ze mtu to 1500.

Moge prosic o wyjasnienie?
Nie udalo mi sie nigdzie nic skondensowanego znalesc na ten temat.


Na górę
Post #2 : 12 lis 2010, 09:15 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44
Posty: 3884
Cytuj:
Prosba o wyjasnianienie jak to jest z tym MTU na switcach L3 np. 3750.

[...]

Moge prosic o wyjasnienie?
Nie udalo mi sie nigdzie nic skondensowanego znalesc na ten temat.
http://www.cisco.com/en/US/products/hw/ ... edab.shtml


Na górę
 Tytuł:
Post #3 : 12 lis 2010, 10:26 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lip 2008, 20:49
Posty: 496
Lokalizacja: Katowice
Dziekuje, ale to nie do konca to. Na poczatku dokumentu jest informacja, ze trzeba byc juz zaznajomionym z mtu dobrze, a to tylko config guide.


Na górę
 Tytuł:
Post #4 : 12 lis 2010, 10:27 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44
Posty: 3884
Cytuj:
Dziekuje, ale to nie do konca to. Na poczatku dokumentu jest informacja, ze trzeba byc juz zaznajomionym z mtu dobrze, a to tylko config guide.
A przeczytałeś go? Bo widać że nie.


Na górę
 Tytuł:
Post #5 : 12 lis 2010, 11:04 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lip 2008, 20:49
Posty: 496
Lokalizacja: Katowice
Ok. Odrzucilo mnie jak przeczytalem poczatek. Wroce do niego. Pozdrawiam


Na górę
Post #6 : 19 sty 2017, 11:01 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 lip 2013, 11:27
Posty: 104
Lokalizacja: Wroclaw
Pozwole sobie odswiezyc troche temat jako ze machnalem artykul dotyczacy MTU. Moze komus z Was sie przyda :)

http://nastykusieci.pl/mtu-i-mss/

_________________
www.nastykusieci.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl