CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 16 gru 2017, 23:42

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 25 lip 2017, 18:13 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1797
Lokalizacja: Edinburgh
Temperatura na Nexusie 3548 skacze z 44 na 84, po kilkudziesieciu sek z powrotem 44 i tak w kólko, czy to hardware? W logach nic nie znalazlem.
Kod:
show environment temperature

 Control Temperature
------------------------------------------------
 Sensor     MajorThresh   MinorThres   CurTemp
            (Celsius)     (Celsius)    (Celsius)
------------------------------------------------
 ASIC       92            85           44
 INTAKE     45            31           18
------------------------------------------------

 Monitor Temperature
---------------------------------------------------------
 Sensor     MajorThresh   MinorThres   CurTemp     Status
            (Celsius)     (Celsius)    (Celsius)
---------------------------------------------------------
 ASIC       110           90           44          ok
 INTAKE     70            40           18          ok
--------------------------------------------------------
chwile pózniej...
Kod:
show environment temperature

 Control Temperature
------------------------------------------------
 Sensor     MajorThresh   MinorThres   CurTemp
            (Celsius)     (Celsius)    (Celsius)
------------------------------------------------
 ASIC       92            85           84
 INTAKE     45            31           18
------------------------------------------------

 Monitor Temperature
---------------------------------------------------------
 Sensor     MajorThresh   MinorThres   CurTemp     Status
            (Celsius)     (Celsius)    (Celsius)
---------------------------------------------------------
 ASIC       110           90           84          ok
 INTAKE     70            40           18          ok
--------------------------------------------------------

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #2 : 25 lip 2017, 20:38 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1593
Lokalizacja: UK
Hej,

W ktorym miejscu w szafie ten switch siedzi, czy jest oblozony wszystkimi SFP ?
Moze byc sytuacja ze AC nie dochodzi jezeli jest na samej gorze racka, a SFP plus xeon na pokladzie swoje cieplo produkuje.

Czy masz logi z interfejsow i skokiem temp ?

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #3 : 26 lip 2017, 00:10 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2011, 06:09
Posty: 91
Lokalizacja: Gdynia, PL
Jako że intake pokazuje stałe 18 st.C. to zachowanie jest dziwne, jeśliby wierzyć sensorom. W logach nic nie ma, bo threshold nie jest przekraczany.

_________________
.ılı..ılı. CCNP


Na górę
Post #4 : 26 paź 2017, 10:33 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1797
Lokalizacja: Edinburgh
Dobra, podjechalem do DC, wszystko jest ok to znaczy duzo miejsca dookola i sporo zimnego powietrza. Od razu zauwazylem ze wiatraki chodza bardzo wolno, ledwo da sie wyczuc palcem ruch powietrza, a jak wyjalem jeden (z czterech) to te pozostale trzy zaczely sie krecic baaardzo szybko i po chwili temperatura spadla z 84C do 54C
Czy da sie sterowac ich predkoscia bo nie moge tego znalezc?

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #5 : 26 paź 2017, 11:52 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1593
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Dobra, podjechalem do DC, wszystko jest ok to znaczy duzo miejsca dookola i sporo zimnego powietrza. Od razu zauwazylem ze wiatraki chodza bardzo wolno, ledwo da sie wyczuc palcem ruch powietrza, a jak wyjalem jeden (z czterech) to te pozostale trzy zaczely sie krecic baaardzo szybko i po chwili temperatura spadla z 84C do 54C
Czy da sie sterowac ich predkoscia bo nie moge tego znalezc?
Z tego co sie orientuje. nie ma mozliwosci konfiguracji profili dla wiatrakow. Wiatraki sa sterowe przez czujniki temperatury.

Pokasz output
Cytuj:
sh env fan det
Temp 50-60 sa normalne (xeon based)
Wszytko co ponad, TAC IMO.

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #6 : 07 lis 2017, 15:12 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1797
Lokalizacja: Edinburgh
Niestety skonczylo sie na RMA...

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #7 : 07 lis 2017, 16:22 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1593
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Niestety skonczylo sie na RMA...
Tak tez sie domyslalem :)

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl