Bridge Mikrotik

Problemy związane ze switchingiem

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
orzel0072
fresh
fresh
Posty: 7
Rejestracja: 20 paź 2016, 12:09

Bridge Mikrotik

#1

#1 Post autor: orzel0072 » 26 kwie 2018, 09:36

Witam
Mam całą sieć opartą na przełącznikach Cisco, pomiędzy urządzeniami mam skonfigurowanego Trunk, który przenosi mi wszystkie vlany.
Potrzebyje zrobić most bezprzewodowy P2P który będzie przenosić mi Trunka z wszystkimi vlanami, na odległości około 300-400m z przepustowością 1Gbps

Polecicie jakieś urządzenia którego nadają się do tego ?
Najlepiej coś oparte na Mikrotiku

Kyniu
wannabe
wannabe
Posty: 3514
Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23
Kontakt:

Re: Bridge Mikrotik

#2

#2 Post autor: Kyniu » 26 kwie 2018, 10:31

orzel0072 pisze:
26 kwie 2018, 09:36
Najlepiej coś oparte na Mikrotiku
I pytasz o to na forum Cisco, w dziale Switching ??? Chyba jeszcze nie wypiłeś kawy.
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure. ITIL: Foundation. PPL(A)

bbartlomiej
wannabe
wannabe
Posty: 81
Rejestracja: 08 cze 2015, 20:38

Re: Bridge Mikrotik

#3

#3 Post autor: bbartlomiej » 22 maja 2018, 08:39

Jak chcesz jakiekolwiek gwarancję to pasmo licencjonowane. A jakie urządzenia sam rozważasz? Masz LoS ?

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka


gucio
fresh
fresh
Posty: 5
Rejestracja: 01 lip 2009, 20:36

Re: Bridge Mikrotik

#4

#4 Post autor: gucio » 14 paź 2018, 18:20

jak jest LOS to na P2P wystarczy:

https://mikrotik.com/product/wireless_wire_dish

ODPOWIEDZ