CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 18 paź 2017, 10:57

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 08 mar 2017, 15:58 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Posty: 687
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow
Hej,

mam ostatnio kilka projektow zwiazanych z uaktualnieniami FP i FMC, procedura niby ta sama, ale wyniki czasem rozne.

Czy mial ktos przypadek ze po update-cie data plane jest "down"? Stalo sie to z jednym FP na kilka ktore mialy update, wszystkie ta sama platforma i ASA code (9.6.1), obecnie wersja 6.1.0-330 + HF ale to samo, reboot FP nic nie dal.

Widzalem buga z podobnymi objawami (CSCus15229) ale to dotyczylo wersji 5.3.1 i 5.4.0 i wyglada, ze ludzie maja podobne problemy w ostanim czasie: https://supportforums.cisco.com/discuss ... plane-down.

Ktos sie moze zetknal z podobna sytuacja?

Na chwile obecna ide do 6.2+HF-A ale po tym to juz tylko TAC.

_________________
ML


Na górę
Post #2 : 21 mar 2017, 16:05 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Posty: 687
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow
dla potomnych : reboot ASy rozwiązał problem

_________________
ML


Na górę
Post #3 : 22 mar 2017, 03:20 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sty 2008, 14:21
Posty: 289
Lokalizacja: Singapore, SG
Cytuj:
dla potomnych : reboot ASy rozwiązał problem
Cytuj:
Do chuja wafla...
:)


Na górę
Post #4 : 30 mar 2017, 10:29 
Offline
member
member

Rejestracja: 27 gru 2007, 22:48
Posty: 35
Miałem taki sam przypadek przy upgradzie z 5.4 do 6.0 i dalej do 6.0.1. ASA code 9.4(4)2. Również reboot rozwiązał problem.


Na górę
Post #5 : 08 maja 2017, 00:26 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Posty: 687
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow
Cisco parę dni temu potwierdziło, że jest bug: ASA FirePOWER module data plane down after reload of module CSCvd53884

link: https://bst.cloudapps.cisco.com/bugsear ... kviewredir

_________________
ML


Na górę
Post #6 : 19 maja 2017, 09:27 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Posty: 225
Lokalizacja: Bruksela
U mnie reboot pomógł tylko na chwilę, potem znowu data plane down.

_________________
King Kong ain't got shit on me!


Na górę
Post #7 : 19 maja 2017, 10:36 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Posty: 687
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow
Cytuj:
U mnie reboot pomógł tylko na chwilę, potem znowu data plane down.
klient nic nie wspominal, wiec powinien ciagle dzialac, ale my zrobilismy update do 6.2.0 HF A.

_________________
ML


Na górę
Post #8 : 19 maja 2017, 11:25 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Posty: 225
Lokalizacja: Bruksela
też do 6.2 zrobiłem, czekam na update ASA i FP

_________________
King Kong ain't got shit on me!


Na górę
Post #9 : 24 maja 2017, 12:07 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Posty: 225
Lokalizacja: Bruksela
soft asa 9.8.1 rozwiązuje problem

_________________
King Kong ain't got shit on me!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl