Aktualizacja Regulaminu i Polityki Prywatności forum!!

Firepower Module - DataPlane down Temat rozwiązany

Problemy z zakresu security (VPN, firewall, IDS/IPS itp.)

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba, Wojtachinho

Wiadomość
Autor
mihu
wannabe
wannabe
Posty: 729
Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow

Firepower Module - DataPlane down

#1

#1 Post autor: mihu » 08 mar 2017, 15:58

Hej,

mam ostatnio kilka projektow zwiazanych z uaktualnieniami FP i FMC, procedura niby ta sama, ale wyniki czasem rozne.

Czy mial ktos przypadek ze po update-cie data plane jest "down"? Stalo sie to z jednym FP na kilka ktore mialy update, wszystkie ta sama platforma i ASA code (9.6.1), obecnie wersja 6.1.0-330 + HF ale to samo, reboot FP nic nie dal.

Widzalem buga z podobnymi objawami (CSCus15229) ale to dotyczylo wersji 5.3.1 i 5.4.0 i wyglada, ze ludzie maja podobne problemy w ostanim czasie: https://supportforums.cisco.com/discuss ... plane-down.

Ktos sie moze zetknal z podobna sytuacja?

Na chwile obecna ide do 6.2+HF-A ale po tym to juz tylko TAC.
ML

mihu
wannabe
wannabe
Posty: 729
Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow

Re: Firepower Module - DataPlane down  Temat rozwiązany

#2

#2 Post autor: mihu » 21 mar 2017, 16:05

dla potomnych : reboot ASy rozwiązał problem
ML

Awatar użytkownika
konradrz
CCIE
CCIE
Posty: 320
Rejestracja: 23 sty 2008, 14:21
Lokalizacja: Singapore, SG
Kontakt:

Re: Firepower Module - DataPlane down

#3

#3 Post autor: konradrz » 22 mar 2017, 03:20

mihu pisze:dla potomnych : reboot ASy rozwiązał problem
Do chuja wafla...
:)

gryz0z
member
member
Posty: 37
Rejestracja: 27 gru 2007, 22:48

Re: Firepower Module - DataPlane down

#4

#4 Post autor: gryz0z » 30 mar 2017, 10:29

Miałem taki sam przypadek przy upgradzie z 5.4 do 6.0 i dalej do 6.0.1. ASA code 9.4(4)2. Również reboot rozwiązał problem.

mihu
wannabe
wannabe
Posty: 729
Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow

Re: Firepower Module - DataPlane down

#5

#5 Post autor: mihu » 08 maja 2017, 00:26

Cisco parę dni temu potwierdziło, że jest bug: ASA FirePOWER module data plane down after reload of module CSCvd53884

link: https://bst.cloudapps.cisco.com/bugsear ... kviewredir
ML

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 232
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: Firepower Module - DataPlane down

#6

#6 Post autor: polak » 19 maja 2017, 09:27

U mnie reboot pomógł tylko na chwilę, potem znowu data plane down.
King Kong ain't got shit on me!

mihu
wannabe
wannabe
Posty: 729
Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow

Re: Firepower Module - DataPlane down

#7

#7 Post autor: mihu » 19 maja 2017, 10:36

polak pisze:U mnie reboot pomógł tylko na chwilę, potem znowu data plane down.
klient nic nie wspominal, wiec powinien ciagle dzialac, ale my zrobilismy update do 6.2.0 HF A.
ML

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 232
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: Firepower Module - DataPlane down

#8

#8 Post autor: polak » 19 maja 2017, 11:25

też do 6.2 zrobiłem, czekam na update ASA i FP
King Kong ain't got shit on me!

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 232
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: Firepower Module - DataPlane down

#9

#9 Post autor: polak » 24 maja 2017, 12:07

soft asa 9.8.1 rozwiązuje problem
King Kong ain't got shit on me!

ODPOWIEDZ