CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 24 Aug 2017, 08:47

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
Post #1 Posted: 14 Jul 2017, 09:15 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 17 Aug 2006, 12:37
Posts: 126
Location: Wrocław
Hello,
mam problem nie mogę dostać się do konsoli.
To co zrobiłem: zmieniłem hasło na enable password costam priv 15
Nie zmieniałem "passwd".
Po ssh i ASDMie normalnie loguje sie.

Moj konfig:
Code:
enable password costam encrypted
passwd costam encrypted

aaa authentication serial console LOCAL
aaa authentication http console Tacacs LOCAL
aaa authentication enable console Tacacs LOCAL
aaa authentication ssh console Tacacs LOCAL
aaa authorization command Tacacs LOCAL
aaa accounting ssh console Tacacs
aaa accounting enable console Tacacs
aaa accounting command privilege 15 Tacacs
aaa authorization exec authentication-server

_________________
-------------------------------
Cisco


Last edited by lorencpl on 14 Jul 2017, 12:08, edited 1 time in total.

Top
   
Post #2 Posted: 14 Jul 2017, 11:13 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 17 Aug 2006, 12:37
Posts: 126
Location: Wrocław
Dodam do tego że generalnie to logujemy się poprzez autoryzacje na Cisco ACS. SSH oraz ASDM działa.
Zmieniłem na
aaa authentication enable console LOCAL

też nie pomogło.

_________________
-------------------------------

Cisco


Top
   
Post #3 Posted: 14 Jul 2017, 11:35 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 17 Aug 2006, 12:37
Posts: 126
Location: Wrocław
hmm już nie mam pomysłu

_________________
-------------------------------

Cisco


Top
   
Post #4 Posted: 14 Jul 2017, 11:50 
Offline
fresh
fresh

Joined: 19 Feb 2016, 12:26
Posts: 9
A jak masz skonfigurowana line console?


Top
   
Post #5 Posted: 14 Jul 2017, 12:08 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 17 Aug 2006, 12:37
Posts: 126
Location: Wrocław
Hello zapomniałem najważniejszego. To jest Cisco ASA 5585 tam nie mam line console

_________________
-------------------------------

Cisco


Top
   
Post #6 Posted: 14 Jul 2017, 14:05 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 17 Aug 2006, 12:37
Posts: 126
Location: Wrocław
"no aaa authentication enable console Tacacs LOCAL" pomogło
Tylko teraz mam tak że mogę zalogwać się do konsoli ale jak loguje sie na usera z acesa to po wstepnym zalgowaniu i wejściu na enable muszę podawać wspólne hasło.

_________________
-------------------------------

Cisco


Top
   
Post #7 Posted: 16 Jul 2017, 22:02 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 31 Oct 2008, 16:05
Posts: 1502
Location: UK
Czesc,

Pokaz config

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited