CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 11 gru 2017, 08:40

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 14 lip 2017, 09:15 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 17 sie 2006, 12:37
Posty: 126
Lokalizacja: Wrocław
Hello,
mam problem nie mogę dostać się do konsoli.
To co zrobiłem: zmieniłem hasło na enable password costam priv 15
Nie zmieniałem "passwd".
Po ssh i ASDMie normalnie loguje sie.

Moj konfig:
Kod:
enable password costam encrypted
passwd costam encrypted

aaa authentication serial console LOCAL 
aaa authentication http console Tacacs LOCAL
aaa authentication enable console Tacacs LOCAL
aaa authentication ssh console Tacacs LOCAL
aaa authorization command Tacacs LOCAL
aaa accounting ssh console Tacacs
aaa accounting enable console Tacacs
aaa accounting command privilege 15 Tacacs
aaa authorization exec authentication-server 

_________________
-------------------------------
Cisco


Ostatnio zmieniony 14 lip 2017, 12:08 przez lorencpl, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post #2 : 14 lip 2017, 11:13 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 17 sie 2006, 12:37
Posty: 126
Lokalizacja: Wrocław
Dodam do tego że generalnie to logujemy się poprzez autoryzacje na Cisco ACS. SSH oraz ASDM działa.
Zmieniłem na
aaa authentication enable console LOCAL

też nie pomogło.

_________________
-------------------------------
Cisco


Na górę
Post #3 : 14 lip 2017, 11:35 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 17 sie 2006, 12:37
Posty: 126
Lokalizacja: Wrocław
hmm już nie mam pomysłu

_________________
-------------------------------
Cisco


Na górę
Post #4 : 14 lip 2017, 11:50 
Offline
member
member

Rejestracja: 19 lut 2016, 12:26
Posty: 20
A jak masz skonfigurowana line console?


Na górę
Post #5 : 14 lip 2017, 12:08 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 17 sie 2006, 12:37
Posty: 126
Lokalizacja: Wrocław
Hello zapomniałem najważniejszego. To jest Cisco ASA 5585 tam nie mam line console

_________________
-------------------------------
Cisco


Na górę
Post #6 : 14 lip 2017, 14:05 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 17 sie 2006, 12:37
Posty: 126
Lokalizacja: Wrocław
"no aaa authentication enable console Tacacs LOCAL" pomogło
Tylko teraz mam tak że mogę zalogwać się do konsoli ale jak loguje sie na usera z acesa to po wstepnym zalgowaniu i wejściu na enable muszę podawać wspólne hasło.

_________________
-------------------------------
Cisco


Na górę
Post #7 : 16 lip 2017, 22:02 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1586
Lokalizacja: UK
Czesc,

Pokaz config

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl