Nexus line console 0 AAA

Problemy z zakresu security (VPN, firewall, IDS/IPS itp.)

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba, Wojtachinho

Wiadomość
Autor
qligowski
wannabe
wannabe
Posty: 226
Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35

Nexus line console 0 AAA

#1

#1 Post autor: qligowski » 21 sie 2018, 10:28

Witam,
Jak wylaczyc AAA dla line console 0 w Nexus OS ?
Mialem ostatnio problem z errorami AAA jak podlaczylem sie lokalnym uzytkownikiem do konsoli kiedy MPLS padl z tym konfigiem:

Kod: Zaznacz cały

aaa group server tacacs+ TAC_PLUS
aaa group server tacacs+ GLS-TACACS
snmp-server enable traps aaa server-state-change
aaa authentication login default group TAC_PLUS local
aaa authentication login console group TAC_PLUS local
aaa authorization config-commands default group TAC_PLUS
aaa authorization commands console group TAC_PLUS local

Awatar użytkownika
drake
CCIE
CCIE
Posty: 1511
Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Lokalizacja: Dortmund, DE
Kontakt:

Re: Nexus line console 0 AAA

#2

#2 Post autor: drake » 21 sie 2018, 16:03

A co ci dokladnie nie dzialalo?
Never stop exploring :)

https://iverion.de

qligowski
wannabe
wannabe
Posty: 226
Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35

Re: Nexus line console 0 AAA

#3

#3 Post autor: qligowski » 21 sie 2018, 17:09

Kod: Zaznacz cały

Error: AAA authorization failed AAA_AUTHOR_STATUS_METHOD=17(0x11)

m4rc0
wannabe
wannabe
Posty: 136
Rejestracja: 26 maja 2007, 09:09

Re: Nexus line console 0 AAA

#4

#4 Post autor: m4rc0 » 22 sie 2018, 15:09

google mowi ze to jakis bug, poszukaj czy pasuje ci do wersji NX-OS

qligowski
wannabe
wannabe
Posty: 226
Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35

Re: Nexus line console 0 AAA

#5

#5 Post autor: qligowski » 30 sie 2018, 15:13

No dla mnie tez wyglada na bug bo przy takim confingu powinno dzialac.

ODPOWIEDZ