CUCM 8.6 + android

Problemy związane z Unified Communications

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 417
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

CUCM 8.6 + android

#1

#1 Post autor: art » 07 maja 2013, 12:46

Cześć,

Posiadam CUCM w wersji 8.6 oraz "telefon" android w wersji 4.0. Chciałbym podłączyć się do CM. Zainstalowałem Jabbera, dodałem urządzenie w CUCM zgodnie z instrukcją : http://www.cisco.com/en/US/products/sw/ ... 5104.shtml

nie wiem czy to normalne czy nie, ale nie mam części pól do wypełnienia jak w tym dokumencie (w SIP profile nie mam czegoś takiego jak Cisco Jabber SIP profile).

Może mi ktoś powiedzieć co trzeba zrobić, żeby to działało ?
Ups I switched again =)

Nimloth
wannabe
wannabe
Posty: 59
Rejestracja: 02 lip 2008, 09:30

#2

#2 Post autor: Nimloth » 08 maja 2013, 12:07

Hmm sam CUCM na nic sie zda ... Jabber loguje sie do CUP tak wiec to musisz najpierw postawic.

Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 417
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

#3

#3 Post autor: art » 08 maja 2013, 14:20

tak też myślałem ;) śmieszne to jest, stara nokia bez problemu łączy się do CUCM'a, a na tych wszystko-super mających nowych "telefonach" okazuje się że trzeba mieć tysiąc innych rzeczy :)
Ups I switched again =)

Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 417
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

#4

#4 Post autor: art » 24 maja 2013, 10:08

nie potrzeba CUP żeby podłączyć Jabbera to CUCM'a :) udało mi się to zrobić, ale teraz mam bardziej noobowaty problem :-| kto mi powie, jak ustawić/zmienić dzwonek w Jabberze ? Bo efekt mam taki, że mogę dzwonić z Androida, mogę się na niego dodzwonić ale niestety w momencie dzwonienia nie słychać żadnego dźwięku dzwonka, telefon po prostu mruga...:/

http://www.cisco.com/en/US/docs/voice_i ... r_010.html

tutaj w step 6 jest napisane co zrobić, problem z tym że ja nie widzę takiej zakładki/pola...
Ups I switched again =)

ODPOWIEDZ