Problem z wysyłaniem faksów

Problemy związane z Unified Communications

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
ntsl
fresh
fresh
Posty: 4
Rejestracja: 14 lip 2015, 16:02

Problem z wysyłaniem faksów

#1

#1 Post autor: ntsl » 14 lip 2015, 16:08

Witam.
Mam w sieci faks podpięty do voice gatewaya i często mam problem z prawidłowym wysłaniem faksu.
Dostaje informacje o zajętości linii.

Szukam informacji, w jaki sposób i jakie informację można zebrać z VG w momencie wystąpienia problemu by np. stwierdzić problemy po stronie operatora.

Dziękuje i pozdrawiam

Tomasz

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6218
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

#2

#2 Post autor: Seba » 14 lip 2015, 16:40

Napisz wiecej jak to jest wszysko podlaczone, np. Jak wyglada podlaczenie do operatora (fxo, isdn bra/pra, sip trunk).
No i oczywiste wydawaloby sie pytania, co to VG, czyli platforma oraz soft
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

ntsl
fresh
fresh
Posty: 4
Rejestracja: 14 lip 2015, 16:02

#3

#3 Post autor: ntsl » 14 lip 2015, 16:48

cześć,
Do operatora ISDN
VG to VG350 z softem 15.5.2T1

Kalvertis
fresh
fresh
Posty: 6
Rejestracja: 26 sie 2015, 11:51

#4

#4 Post autor: Kalvertis » 26 sie 2015, 11:58

Witam sprawdź czy masz wszystko odpowiednio połączone ponieważ możliwe jest to że coś ci się nie dopięło i dlatego wywala błąd

zed1
newbie
newbie
Posty: 1
Rejestracja: 05 sty 2016, 12:39

#5

#5 Post autor: zed1 » 06 sty 2016, 13:32

Przede wszystkim podaj dokładny faks, z którego korzystasz, podpinając go do voice gatewaya. Często jest tak, że możesz mieć coś źle sprężone, albo w którymś kablu nie ma styku. Kable są najczęstszym powodem nieprawidłowego funkcjonowania sprzętu. Podaj dokładnie jak podłączyłeś kable, wtedy myślę, że mógłbym Ci coś więcej powiedzieć na ten temat, bo póki co mam za mało informacji.

ODPOWIEDZ