CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 24 lut 2018, 09:00

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 14 lip 2015, 16:08 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 14 lip 2015, 16:02
Posty: 4
Witam.
Mam w sieci faks podpięty do voice gatewaya i często mam problem z prawidłowym wysłaniem faksu.
Dostaje informacje o zajętości linii.

Szukam informacji, w jaki sposób i jakie informację można zebrać z VG w momencie wystąpienia problemu by np. stwierdzić problemy po stronie operatora.

Dziękuje i pozdrawiam

Tomasz


Na górę
 Tytuł:
Post #2 : 14 lip 2015, 16:40 
Offline
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin

Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Posty: 6218
Lokalizacja: Warsaw, PL
Napisz wiecej jak to jest wszysko podlaczone, np. Jak wyglada podlaczenie do operatora (fxo, isdn bra/pra, sip trunk).
No i oczywiste wydawaloby sie pytania, co to VG, czyli platforma oraz soft

_________________
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein


Na górę
 Tytuł:
Post #3 : 14 lip 2015, 16:48 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 14 lip 2015, 16:02
Posty: 4
cześć,
Do operatora ISDN
VG to VG350 z softem 15.5.2T1


Na górę
 Tytuł:
Post #4 : 26 sie 2015, 11:58 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 26 sie 2015, 11:51
Posty: 6
Witam sprawdź czy masz wszystko odpowiednio połączone ponieważ możliwe jest to że coś ci się nie dopięło i dlatego wywala błąd

_________________
pozycjonowanie


Na górę
 Tytuł:
Post #5 : 06 sty 2016, 13:32 
Offline
newbie
newbie

Rejestracja: 05 sty 2016, 12:39
Posty: 1
Przede wszystkim podaj dokładny faks, z którego korzystasz, podpinając go do voice gatewaya. Często jest tak, że możesz mieć coś źle sprężone, albo w którymś kablu nie ma styku. Kable są najczęstszym powodem nieprawidłowego funkcjonowania sprzętu. Podaj dokładnie jak podłączyłeś kable, wtedy myślę, że mógłbym Ci coś więcej powiedzieć na ten temat, bo póki co mam za mało informacji.

_________________
http://venneker.pl/warchlaki | Bojar - karawany pogrzebowe Mercedes


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl