CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 21 sty 2018, 07:36

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 07 wrz 2015, 16:00 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 14 lip 2015, 16:02
Posty: 4
Witam,

Proszę o rady jak zasymulować sieć PSTN ( jaki sprzęt, konfiguracja itp.).
Potrzebuje sieci PSTN do nauki telefonii, dial plany itp.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.


Na górę
 Tytuł:
Post #2 : 07 wrz 2015, 19:22 
Offline
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin

Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Posty: 6259
Lokalizacja: Warsaw, PL
LMGTFY

_________________
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein


Na górę
 Tytuł:
Post #3 : 07 wrz 2015, 23:23 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 14 lip 2015, 16:02
Posty: 4
Cytuj:
Dziękuje serdecznie za pomoc.

Proszę o usunięcie postu.

PS. Wiedziałem, że mogę liczyć na pomoc bardziej doświadczonych koleżanek/kolegów.

Pozdrawiam.


Na górę
Post #4 : 21 gru 2015, 15:14 
Offline
rookie
rookie

Rejestracja: 29 lip 2011, 20:33
Posty: 10
Lokalizacja: Polska
Cytuj:
Witam,

Proszę o rady jak zasymulować sieć PSTN ( jaki sprzęt, konfiguracja itp.).
Potrzebuje sieci PSTN do nauki telefonii, dial plany itp.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

Dwa Voice GW + 2 karty E1 + DSP do tych kart + co najmnie 2 telefony IP + IOS z CUCME.


Na górę
Post #5 : 22 gru 2015, 23:47 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 07 lut 2008, 17:56
Posty: 208
Cytuj:
Witam,

Proszę o rady jak zasymulować sieć PSTN ( jaki sprzęt, konfiguracja itp.).
Potrzebuje sieci PSTN do nauki telefonii, dial plany itp.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
Byle jakie tanie, uzywane Cisco w stylu 2801 albo cos nowszego w stylu 2901. Do tego wkladasz DSP PVDM2/PVDM3 i karty E1/BRI. Odpalasz sobie na tym CUCME i masz PSTN. Osobiscie wiele razy z tego korzystalem.


Na górę
 Tytuł:
Post #6 : 23 gru 2015, 09:57 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 10 cze 2007, 12:08
Posty: 57
Lokalizacja: Kraków
A jeszcze żeby nie bawić się dodatkowo w odbieranie połączeń etc. to ładujesz w taki router skrypty tcl i pliki z dźwiękami dla numerów 911 etc.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl