Symulacja sieci PSTN

Problemy związane z Unified Communications

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
ntsl
fresh
fresh
Posty: 4
Rejestracja: 14 lip 2015, 16:02

Symulacja sieci PSTN

#1

#1 Post autor: ntsl » 07 wrz 2015, 16:00

Witam,

Proszę o rady jak zasymulować sieć PSTN ( jaki sprzęt, konfiguracja itp.).
Potrzebuje sieci PSTN do nauki telefonii, dial plany itp.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

#2

#2 Post autor: Seba » 07 wrz 2015, 19:22

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

ntsl
fresh
fresh
Posty: 4
Rejestracja: 14 lip 2015, 16:02

#3

#3 Post autor: ntsl » 07 wrz 2015, 23:23

Seba pisze:LMGTFY
Dziękuje serdecznie za pomoc.

Proszę o usunięcie postu.

PS. Wiedziałem, że mogę liczyć na pomoc bardziej doświadczonych koleżanek/kolegów.

Pozdrawiam.

Zhivoj
rookie
rookie
Posty: 10
Rejestracja: 29 lip 2011, 20:33
Lokalizacja: Polska

Re: Symulacja sieci PSTN

#4

#4 Post autor: Zhivoj » 21 gru 2015, 15:14

ntsl pisze:Witam,

Proszę o rady jak zasymulować sieć PSTN ( jaki sprzęt, konfiguracja itp.).
Potrzebuje sieci PSTN do nauki telefonii, dial plany itp.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

Dwa Voice GW + 2 karty E1 + DSP do tych kart + co najmnie 2 telefony IP + IOS z CUCME.

jarek6
wannabe
wannabe
Posty: 209
Rejestracja: 07 lut 2008, 17:56

Re: Symulacja sieci PSTN

#5

#5 Post autor: jarek6 » 22 gru 2015, 23:47

ntsl pisze:Witam,

Proszę o rady jak zasymulować sieć PSTN ( jaki sprzęt, konfiguracja itp.).
Potrzebuje sieci PSTN do nauki telefonii, dial plany itp.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
Byle jakie tanie, uzywane Cisco w stylu 2801 albo cos nowszego w stylu 2901. Do tego wkladasz DSP PVDM2/PVDM3 i karty E1/BRI. Odpalasz sobie na tym CUCME i masz PSTN. Osobiscie wiele razy z tego korzystalem.

sayeret
wannabe
wannabe
Posty: 57
Rejestracja: 10 cze 2007, 12:08
Lokalizacja: Kraków

#6

#6 Post autor: sayeret » 23 gru 2015, 09:57

A jeszcze żeby nie bawić się dodatkowo w odbieranie połączeń etc. to ładujesz w taki router skrypty tcl i pliki z dźwiękami dla numerów 911 etc.

ODPOWIEDZ