modyfikacja skryptu tcl

Problemy związane z Unified Communications

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
JakubS
member
member
Posty: 21
Rejestracja: 11 paź 2015, 21:42
Lokalizacja: 51.418083, 21.169213

modyfikacja skryptu tcl

#1

#1 Post autor: JakubS » 22 cze 2016, 15:33

Dzień dobry,
Mam w firmie router 2951 do voica, współgra z cucmem 8.6.

Potrzebuje zmienić kawałek skryptu tcl, stąd moje pytanie:
-czy jak przeedytuje skrypt w notatniku i wrzucę go na flash routera to muszę coś jeszcze robić żeby ios wykonywał ten skrypt czy wystarczy sama podmiana?
-czy kiedy edytuje skrypt to wystarczy że wstawię # na początku polecenia które chcę pominąć, czy usuwać wiersz z poleceniem?

Awatar użytkownika
lxs
wannabe
wannabe
Posty: 174
Rejestracja: 08 sty 2014, 16:27
Lokalizacja: 52.182098, 21.005445

Re: modyfikacja skryptu tcl

#2

#2 Post autor: lxs » 24 cze 2016, 12:11

JakubS pisze:Dzień dobry,
Mam w firmie router 2951 do voica, współgra z cucmem 8.6.

Potrzebuje zmienić kawałek skryptu tcl, stąd moje pytanie:
-czy jak przeedytuje skrypt w notatniku i wrzucę go na flash routera to muszę coś jeszcze robić żeby ios wykonywał ten skrypt czy wystarczy sama podmiana?
-czy kiedy edytuje skrypt to wystarczy że wstawię # na początku polecenia które chcę pominąć, czy usuwać wiersz z poleceniem?
Jeżeli nadpiszesz skrypt, to nic nie potrzebujesz więcej.
Znak "#" komentuje to co jest za nim, więc interpreter pomija go. Lepiej chyba zakomentować linię, bo później możesz ją odkomentować. Efekt taki sam.

Awatar użytkownika
krabu
wannabe
wannabe
Posty: 346
Rejestracja: 30 paź 2007, 11:17
Lokalizacja: Krakow

Re: modyfikacja skryptu tcl

#3

#3 Post autor: krabu » 04 sie 2016, 22:48

prosty pisze:Czy znajdę tutaj jeszcze pomoc w podobnej sprawie?
Witaj, jeśli nie zadasz pytania nigdy sie nie dowiesz.
.be like a Lucky Luke

ODPOWIEDZ