CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 23 lut 2018, 21:01

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 03 paź 2016, 11:42 
Offline
member
member

Rejestracja: 17 mar 2011, 21:41
Posty: 27
Czolem,
chcialbym wykorzystac posiadany 2621 do zrobienia symulowanego linku PSTN z drugim routerem (2821) poprzez e1.
Na 2821 jest pvdm2-16 i wszystko dziala.
Na 2621 jest NM-2V w ktorym jest VIC-2FXS i do tego podlaczony jest telefon PSTN (dla tsamego pomysłu emulacji linku PSTN to chyba nieistotne).
Niestety przy probie konfiguracji timeslotow na e1 zasoby DSP nie sa alokowane:

R4(config-controller)#pri-group timeslots 1
%No HDLC resource available.
%Insufficient resources to create pri-group - it has been removed



DSP do FXS ( i do innych kart np FXO) alokowane sa prawidlowo:
R4(config-controller)#do show voice dsp
DSP DSP DSPWARE CURR BOOT PAK TX/RX
TYPE NUM CH CODEC VERSION STATE STATE RST AI VOICEPORT TS ABORT PACK COUNT
==== === == ======== ========== ===== ======= === == ========= == ===== ============
C542 001 01 None 9.4.7 IDLE idle 0 0 1/1/0 NA 0 601/611
C542 002 01 None 9.4.7 IDLE idle 0 0 1/1/1 NA 0 593/590

Wersja softu 12.4(15)T14. Wie ktos jak zmusic 2621 do przydzielenia DSP do e1?

Ponizej show inv:
R4#show inv
NAME: "2621XM chassis", DESCR: "2621XM chassis"
PID: C2621XM-2FE , VID: 1.0, SN: XXX

NAME: "Two port E1 voice interface daughtercard on Slot 0 Subslot 1", DESCR: "Two port E1 voice interface daughtercard"
PID: VWIC-2MFT-E1= , VID: 1.0, SN: XXX

NAME: "ATM AIM 0", DESCR: "ATM AIM"
PID: 58-06 , VID: V01 , SN: XXX

NAME: "C2600 4 port Voice PM on Slot 1", DESCR: "C2600 4 port Voice PM"
PID: NM-2V= , VID: 1.1, SN: XXX

NAME: "Two port FXS voice interface daughtercard on Slot 1 Subslot 1", DESCR: "Two port FXS voice interface daughtercard"
PID: VIC-2FXS= , VID: 1.1, SN: XXX


Na górę
Post #2 : 03 paź 2016, 11:50 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 10 cze 2007, 12:08
Posty: 57
Lokalizacja: Kraków
Nie masz PVDMa na tym 2621. Dlatego też informacja o braku zasobów do tego celu.

EDIT. Jest tam coś jednak dopiero teraz zauważyłem. Jest szansa na
Kod:
sh run
?


Na górę
Post #3 : 03 paź 2016, 11:54 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 18 lut 2011, 12:28
Posty: 184
Z tego co pamiętam, to NM-2V ma w sobie DSP, ale tylko do obsługi FXS/FXO, które są w niego wsadzone bo ma 4/8 kanałów. Do E1 potrzebujesz NM-HDV + DSP.


Na górę
Post #4 : 03 paź 2016, 12:09 
Offline
member
member

Rejestracja: 17 mar 2011, 21:41
Posty: 27
To by sprawę wyjaśniało. Dziękuję.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl