CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 16 sty 2018, 22:26

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 20 sty 2017, 13:33 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 03 paź 2011, 15:35
Posty: 53
Czolem,

mam dosyc specyficzny problem. Instaluje SIP trunk od Orange, polaczenia sie zestawiaja tylko nie ma audio od strony ITSP w strone telefonu Cisco.Wszystko wydawaloby sie jasne gdyby nie fakt ze korzystam z 3 roznych endpointow SCCP 79XX, SIP 78XX i Jabbera ktore wysylaja packet capture do Wiresharka na ktorym.... widac pakiety w obu stronach w normalnym formacie G711U 20 ms sampling. Malo tego poniewaz na telefonie/jabberze nie slysze tego idzie od ITSP lapie sobie te pakiety na Wiresharku i moge odsluchac (play stream) polaczenie. Czyli te pakiety sa tym czym trzeba ale z jakiegos powodu telefony Cisco ich nie graja w moim uchu. Oczywiscie kwestia sluchawki/glosnika zostala zbadana (rozne endpointy).

Ma ktos jakis pomysl o co moze chodzi?


Na górę
Post #2 : 20 sty 2017, 15:15 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23
Posty: 3397
Kodeki zgodne? Nie masz np. G.711 A Law(a-law) po jednej oraz µ Law (u-law) po drugiej?

_________________
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.


Na górę
Post #3 : 20 sty 2017, 16:17 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 03 paź 2011, 15:35
Posty: 53
Kodeki zgodne - jakby nie byly to by RTP nie doszlo to telefonu.


Na górę
Post #4 : 08 mar 2017, 14:38 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 16 paź 2009, 13:38
Posty: 162
Nie wiem czy dalej masz ten problem ale jeżeli tak to proponuje sprawdzenie co jest w signalingu(SIP,SCCP), jakie porty są otwierane po stronie telefonu i na jakie porty streamuje ITSP. Generalnie w takich przypadkach potrzebny jest packet capture z CUBE-a jeżeli dostępny, telefonu oraz logi z CUCM-a. Dla mnie to wygląda tak że ITSP streamuje audio na inne porty niż są otwarte(w SDP) ale nie przesądzam.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl