Expressway E i Bad Request

Problemy związane z Unified Communications

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
ukaszq
wannabe
wannabe
Posty: 148
Rejestracja: 12 cze 2011, 21:53

Expressway E i Bad Request

#1

#1 Post autor: ukaszq » 24 sty 2018, 09:32

Witam,

Próbuję ustawić MRA dla Jabbera poprzez Expressway C i E. ExpressWay E ma dwie karty LAN, jedna w DMZ, druga wew sieci. Ex E w DMZ wychodzi na świat za pomocą ASA. Mam dwie domeny: *.domain.ex i domain.local. Ex , CUCM i IM jest w domain.local. Pomiędzy C i E jest stworzony traversal zone. ExpressWay E ma ustawioną zew domenę domain.ex. Nie wiem gdzie mam szukać problemu, certyfikaty mam ustawione, CA tez. Kiedy próbuję logować się do Jabbera np. z telefonu otrzymuje tylko taki wpis w logach ExpressWay E:

Kod: Zaznacz cały

2018-01-24T09:31:23.880+01:00	traffic_server[7952]: UTCTime="2018-01-24 08:31:23,864" Module="network.http.trafficserver" Level="INFO": Detail="Sending Response" Txn-id="14" Dst-ip="195.150.12.XX" Dst-port="49817" Msg="HTTP/1.1 400 Bad Request"
2018-01-24T09:31:23.866+01:00	traffic_server[7952]: UTCTime="2018-01-24 08:31:23,862" Module="network.http.trafficserver" Level="INFO": Detail="Receive Request" Txn-id="14" Src-ip="195.150.12.XX" Src-port="49817" Msg="POST https:///EPASSoap/service/v80 HTTP/1.1" 
Nie mam już pomysłów. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem?

Awatar użytkownika
krabu
wannabe
wannabe
Posty: 346
Rejestracja: 30 paź 2007, 11:17
Lokalizacja: Krakow

Re: Expressway E i Bad Request

#2

#2 Post autor: krabu » 02 mar 2018, 13:33

.be like a Lucky Luke

Awatar użytkownika
kiloparowek
member
member
Posty: 41
Rejestracja: 26 cze 2014, 09:41
Lokalizacja: Gliwice

Re: Expressway E i Bad Request

#3

#3 Post autor: kiloparowek » 19 mar 2018, 14:21

A co się pojawia na Jabberze?
Możesz się zalogować czy jest jakiś komunikat błędu?
Love and compassion are necessities, not luxuries. Without them humanity cannot survive.

Dalai Lama

Awatar użytkownika
mdenis
wannabe
wannabe
Posty: 100
Rejestracja: 15 kwie 2006, 23:48
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Expressway E i Bad Request

#4

#4 Post autor: mdenis » 13 kwie 2018, 13:44

Cisco daje fajne narzędzia do analizy co jest nie tak : https://cway.cisco.com/tools/Collaborat ... sAnalyzer/

ODPOWIEDZ