CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 20 kwie 2018, 16:48

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 03 sty 2018, 11:20 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35
Posty: 160
Czy wie ktos jak wlaczyc ssh service z gui w Cisco ISE ? Nic nie znalazlem na oficjalnej stronie cisco a nie mam dostepu fizycznego do ISE bo siedzi sobie w DC w USA


Na górę
Post #2 : 03 sty 2018, 12:46 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Posty: 725
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow
Cytuj:
Czy wie ktos jak wlaczyc ssh service z gui w Cisco ISE ? Nic nie znalazlem na oficjalnej stronie cisco a nie mam dostepu fizycznego do ISE bo siedzi sobie w DC w USA
hejka, ssh access powinien dzialac bez problemu, tylko musisz pamietac ze login (admin) i haslo jest takie jak przy instalacji ISE (dla kazdego boxa osobno - brak synchronizacji), a nie dla GUI (te sie synchronizuja).

a nie masz gdzies blokowanego na firewallu tcp/22?

a jak jest fizyczny to moze masz skonfigurowanego CIMCa?

_________________
ML


Na górę
Post #3 : 03 sty 2018, 12:57 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35
Posty: 160
ssh byl wylaczony podczas poczatkowej konfiugracji a teraz nie widze jak go z powrotem wlaczyc :/


Na górę
Post #4 : 03 sty 2018, 13:08 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1826
Lokalizacja: Edinburgh
Z tego co mi wiadomo jak wylaczysz to nie da sie wlaczyc przez GUI, podobnie na ACS... tylko przez console.

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #5 : 03 sty 2018, 14:20 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Posty: 725
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow
Cytuj:
Z tego co mi wiadomo jak wylaczysz to nie da sie wlaczyc przez GUI, podobnie na ACS... tylko przez console.
potwierdzam:
Cytuj:
During the initial setup, if you do not enable SSH then you will not be able to access the ISE admin console via SSH. To enable SSH, enter the service sshd enable command in the global configuration mode, by accessing the Cisco ISE CLI. You can disable SSH by using the no service sshd command in the global configuration mode.
link do Admin Guide V2.0 https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/s ... _0100.html

Jesli jest to fizyczny box i masz szczęście, ze ktos skonfigurowal out-of-band (CIMC) to zrobisz to zdalnie, chyba ze to VM i musisz sie usmiechnac do kogos kto zarzadza farma vSphere. Jesli nie to albo proba ze TAC ma jakies sztuczki albo musisz kogos wyslac zeby sie podlaczyl bezposrednio KVMem, zakladajac ze ciagle znasz haslo na CLI jesli bylo zmienione w GUI.

Acha, jeszcze jedno - jesli nie zmieniles domyslnych ustawien to po pelnej instalce GUIa wlacza sie opcje wymuszania zmiany hasla na CLI po 45 dniach, tylko teraz nie pamietam czy przy nastepnym loginie w CLI wpusci Cie i wymusi zmiane hasla , czy nie, ale to sie da w GUIu wylaczyc (zalezy od wersji). I te hasla sie juz nie synchronizuja.

_________________
ML


Na górę
Post #6 : 03 sty 2018, 14:44 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35
Posty: 160
niestety to jest VM, bede musial gadac z kims od vmware. Dzieki


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl