Wydzielenie części łącza

Problemy z pozostałymi technologiami (SDH, IronPort, WAAS itp.)

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Ariegi
fresh
fresh
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwie 2016, 09:46

Wydzielenie części łącza

#1

#1 Post autor: Ariegi » 14 kwie 2016, 09:51

Witajcie, jestem nowicjuszem w sprawach sieci. Mam pytanie, czy można wydzielić część łącza dla konkretnego interfejsu na switchu? Np. dostawca zapewnia 100/10, a na konkretnym kompie chcę zagwarantować 20/2, czyli żeby reszta kompów miała 80/8 i w ogóle nie miała dostępu to zasobów tamtego kompa. Da się tak?

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1669
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: Wydzielenie części łącza

#2

#2 Post autor: Wojtachinho » 14 kwie 2016, 10:27

Ariegi pisze:Witajcie, jestem nowicjuszem w sprawach sieci. Mam pytanie, czy można wydzielić część łącza dla konkretnego interfejsu na switchu? Np. dostawca zapewnia 100/10, a na konkretnym kompie chcę zagwarantować 20/2, czyli żeby reszta kompów miała 80/8 i w ogóle nie miała dostępu to zasobów tamtego kompa. Da się tak?
Poczytaj o QoS (Quality of service)
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

Ariegi
fresh
fresh
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwie 2016, 09:46

#3

#3 Post autor: Ariegi » 14 kwie 2016, 11:25

Dzięki wielkie :)

ODPOWIEDZ