Sciagniecie startup-config

Problemy z pozostałymi technologiami (SDH, IronPort, WAAS itp.)

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
qligowski
wannabe
wannabe
Posty: 183
Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35

Sciagniecie startup-config

#1

#1 Post autor: qligowski » 04 maja 2016, 11:10

Siemanko , Mam router od poprzedniego ISP ,ktory ma haslo a chcialbym z niego sciagnac konfiguracje. Nie chce wymazywac hasla ,chce tylko startup-config wkleic do notatnika ,jak sie do tego zabrac bez wymazywania konfingu? Router to 2911 jak by co , dzieki :D

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1839
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

Re: Sciagniecie startup-config

#2

#2 Post autor: frontier » 04 maja 2016, 11:21

qligowski pisze:Siemanko , Mam router od poprzedniego ISP ,ktory ma haslo a chcialbym z niego sciagnac konfiguracje. Nie chce wymazywac hasla ,chce tylko startup-config wkleic do notatnika ,jak sie do tego zabrac bez wymazywania konfingu? Router to 2911 jak by co , dzieki :D
Click!
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

qligowski
wannabe
wannabe
Posty: 183
Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35

#3

#3 Post autor: qligowski » 04 maja 2016, 11:37

No wlasnie problem w tym ze nie chce / nie moge resetowac hasla . Czy da rade jakos to obejsc ?

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1839
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#4

#4 Post autor: frontier » 04 maja 2016, 11:41

qligowski pisze:No wlasnie problem w tym ze nie chce / nie moge resetowac hasla . Czy da rade jakos to obejsc ?
Przeciez nie musisz wymazywac hasla.

1. Zmieniasz w ROMMONie config register
2. Bootujesz, wchodzisz do enable
3. Czytasz konfig, restartujesz
4. Znów wchodzisz do ROMMONu i przywracasz poprzedni config register

Wiele razy tak robilem z routerami od dostawcy.
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

qligowski
wannabe
wannabe
Posty: 183
Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35

#5

#5 Post autor: qligowski » 04 maja 2016, 11:44

Wlasnie doczytalem ten link , rzeczywiscie haslo nie musi byc zmieniane :oops:

Dzieki wielkie i milego dnia :D

ODPOWIEDZ