Sprzedam serwer pod laba

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
horac
wannabe
wannabe
Posty: 72
Rejestracja: 18 kwie 2016, 21:04
Lokalizacja: CCIE

Sprzedam serwer pod laba

#1

#1 Post autor: horac » 26 sie 2017, 11:50

Do sprzedania mam caly serwer pod laba

Pamiec: 48GB DDR3 z mozliwoscia rozbudowy do 256GB
Procesory: 2x Intel E5-2609v2 z ultracichym chlodzeniem
Plyta: Supermicro X9DRL-IF socket 2011 ( Na gwarancji) wymieniana rok temu na nowa sztuke
SSD Plextor 128GB
Zasilacz: Seasonic Platinium 860W
Dodatkowe Karty sieciowe 2x: 4x 1Gb lacznie 8 portow 1Gb

Calosc w obudowie, zestaw jest ultra chichy. Umozliwia zdalne zarzadzanie przez IPMI (Nie potrzeba monitorow, klawiatur myszek etc)
Powod sprzedazy: nie pracuje juz w sieciach wiec nie wykorzystuje serwera w ogole.

Cena jaka mnie interesuje to: 2500 zl
[Edit obnizam cene do 2300, RAM jest obecnie 48GB]

Sama plyta jest warta 1500
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2017, 11:00 przez horac, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1688
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: Sprzedam serwer pod laba

#2

#2 Post autor: Wojtachinho » 26 sie 2017, 12:48

horac pisze:Do sprzedania mam caly serwer pod laba

Pamiec: 64GB DDR3 z mozliwoscia rozbudowy do 256GB
Procesory: 2x Intel E5-2609v2 z ultracichym chlodzeniem
Plyta: Supermicro X9DRL-IF socket 2011 ( Na gwarancji) wymieniana rok temu na nowa sztuke
SSD Plextor 128GB
Zasilacz: Seasonic Platinium 860W
Dodatkowe Karty sieciowe 2x: 4x 1Gb lacznie 8 portow 1Gb

Calosc w obudowie, zestaw jest ultra chichy. Umozliwia zdalne zarzadzanie przez IPMI (Nie potrzeba monitorow, klawiatur myszek etc)
Powod sprzedazy: nie pracuje juz w sieciach wiec nie wykorzystuje serwera w ogole.

Cena jaka mnie interesuje to: 6000 zl do negocjacji
Czesc,

Zdajesz sobie sprawe ze ten sprzet nie jest tyle wart ? :P
Jaki masz dokladnie ram, ECC ? non-ECC? registered ECC ?, daj SN.

Masz fotki ?
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Jedyne rozwiązania Ubiquiti Networks w Polsce!
https://ubiquitipolska.pl
https://www.facebook.com/groups/Ubiquiti.Polska

horac
wannabe
wannabe
Posty: 72
Rejestracja: 18 kwie 2016, 21:04
Lokalizacja: CCIE

Re: Sprzedam serwer pod laba

#3

#3 Post autor: horac » 26 sie 2017, 13:00

Wojtachinho pisze:
horac pisze:Do sprzedania mam caly serwer pod laba

Pamiec: 64GB DDR3 z mozliwoscia rozbudowy do 256GB
Procesory: 2x Intel E5-2609v2 z ultracichym chlodzeniem
Plyta: Supermicro X9DRL-IF socket 2011 ( Na gwarancji) wymieniana rok temu na nowa sztuke
SSD Plextor 128GB
Zasilacz: Seasonic Platinium 860W
Dodatkowe Karty sieciowe 2x: 4x 1Gb lacznie 8 portow 1Gb

Calosc w obudowie, zestaw jest ultra chichy. Umozliwia zdalne zarzadzanie przez IPMI (Nie potrzeba monitorow, klawiatur myszek etc)
Powod sprzedazy: nie pracuje juz w sieciach wiec nie wykorzystuje serwera w ogole.

Cena jaka mnie interesuje to: 6000 zl do negocjacji
Czesc,

Zdajesz sobie sprawe ze ten sprzet nie jest tyle wart ? :P
Jaki masz dokladnie ram, ECC ? non-ECC? registered ECC ?, daj SN.

Masz fotki ?
Fotki mam, ram jest ECC. To ile twoim zdaniem jest wart. Nie potrafie go wycenic co do zlotowki
dlatego napisalem ze cena jest do negocjacji.

https://www.olx.pl/oferta/pamiec-ddr3-s ... 6c6616d23b
To sa kosci, + jeszcze jena jest Hynixa 16GB

Fotki
https://zapodaj.net/3e4507be2dc0d.jpg.html
https://zapodaj.net/893e08fde33d6.jpg.html

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1688
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: Sprzedam serwer pod laba

#4

#4 Post autor: Wojtachinho » 26 sie 2017, 13:20

horac pisze:
Wojtachinho pisze:
horac pisze:Do sprzedania mam caly serwer pod laba

Pamiec: 64GB DDR3 z mozliwoscia rozbudowy do 256GB
Procesory: 2x Intel E5-2609v2 z ultracichym chlodzeniem
Plyta: Supermicro X9DRL-IF socket 2011 ( Na gwarancji) wymieniana rok temu na nowa sztuke
SSD Plextor 128GB
Zasilacz: Seasonic Platinium 860W
Dodatkowe Karty sieciowe 2x: 4x 1Gb lacznie 8 portow 1Gb

Calosc w obudowie, zestaw jest ultra chichy. Umozliwia zdalne zarzadzanie przez IPMI (Nie potrzeba monitorow, klawiatur myszek etc)
Powod sprzedazy: nie pracuje juz w sieciach wiec nie wykorzystuje serwera w ogole.

Cena jaka mnie interesuje to: 6000 zl do negocjacji
Czesc,

Zdajesz sobie sprawe ze ten sprzet nie jest tyle wart ? :P
Jaki masz dokladnie ram, ECC ? non-ECC? registered ECC ?, daj SN.

Masz fotki ?
Fotki mam, ram jest ECC. To ile twoim zdaniem jest wart. Nie potrafie go wycenic co do zlotowki
dlatego napisalem ze cena jest do negocjacji.

https://www.olx.pl/oferta/pamiec-ddr3-s ... 6c6616d23b
To sa kosci, + jeszcze jena jest Hynixa 16GB

Fotki
https://zapodaj.net/3e4507be2dc0d.jpg.html
https://zapodaj.net/893e08fde33d6.jpg.html
Ja moge ci dac za te graty 1300 zl
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Jedyne rozwiązania Ubiquiti Networks w Polsce!
https://ubiquitipolska.pl
https://www.facebook.com/groups/Ubiquiti.Polska

horac
wannabe
wannabe
Posty: 72
Rejestracja: 18 kwie 2016, 21:04
Lokalizacja: CCIE

Re: Sprzedam serwer pod laba

#5

#5 Post autor: horac » 26 sie 2017, 13:27

Tak chyba za sama plyte glowna, najpierw sprawdz ile co kosztuje
obecnie zanim bedziesz skladal takie propozycje

Za mniej jak 4k nie sprzedam, cena jaka podales to sama plyta jest tyle wart.

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1688
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: Sprzedam serwer pod laba

#6

#6 Post autor: Wojtachinho » 26 sie 2017, 13:38

horac pisze:Tak chyba za sama plyte glowna, najpierw sprawdz ile co kosztuje
obecnie zanim bedziesz skladal takie propozycje

Za mniej jak 4k nie sprzedam, cena jaka podales to sama plyta jest tyle wart.
Cena za plyte 1500 pln, to jest nowa. Ty nie sprzedajesz nowej, tylko zakurzone graty, i oby kondesatory byly w dobrym stanie, bo sprzet zapuszczony.
Uzywane graty sa warte najwyzej 50% ceny.

Jak nie znajdziesz kupca, daj znac :) (watpie aby ktos to kupil)

ps. za 4k
Mam nowy zestaw od reki.
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Jedyne rozwiązania Ubiquiti Networks w Polsce!
https://ubiquitipolska.pl
https://www.facebook.com/groups/Ubiquiti.Polska

horac
wannabe
wannabe
Posty: 72
Rejestracja: 18 kwie 2016, 21:04
Lokalizacja: CCIE

Re: Sprzedam serwer pod laba

#7

#7 Post autor: horac » 26 sie 2017, 13:48

Plyta jest nowa na gwarancji i na pewno nie 50% ceny, reszte podzespolow
policzylem po 40-50% i wychodzi okolo 4k.

Zrobie ci kosztorys po 40-50% ceny nowych podzespolow

2x E5-2509v2 to jakies 500 zl za dwa procki (nowych juz nie dostaniesz, chyab ze po kosmicznych cenach)
Seasonic Platinum 860W to jakies 450 zl (nowy 900-1000 zl)
3x 16GB to 1000 zl, kazda nowa kosc to 400-450 zl a ze to sie nie psuje a DDR3 nowych juz nie ma
to za mniej jak 300 zl za sztuke sie nie oplaca sprzedawac
Dysk SSD 128 Plextora nowy z 200 zl, ten niech bedzie wart 90-100
Plyta glowna, jest na gwarancji co kolwiek sie z nia stanie masz nowa sztuke wiec nic nie tracisz wiec co najmniej 80% ceny
niech bedzie 1300 zl
Obudowy nie licze ale tez za nia dawalem z 400 zl (daje gratis)
chlodzenie 2x FERA3 stosunkwo niedawno kupowane (2016) to masz 200 zl za nowe sztuki niech bedzie za uzywki 100 zl
2x Karty kazda po 4x1GB nowe sztuki sprowadzalem po 250 zl za sztuke( niech bedzie 200 zl za obie)

3640 zl

Cena 3500 - 4000 to jest to co mnie interesuje za mniej nie sprzedaje. Bo za 3500 to sobie mozna gownianego laptopa kupic a na tym sprzecie jestes w stanie robic kazda mozliwa wirtualizacje. Gdyby nie to ze zmienilem branze pewnie nawet by nie pomyslal o sprzedazy serwera bo spelnia wszelkie moje wymagania. Dodatkowo za nieduza inwestycje(okolo 600 zl) mozesz miec petarde wymieniac na procki 2660 albo szybsze.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2017, 14:00 przez horac, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1849
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

Re: Sprzedam serwer pod laba

#8

#8 Post autor: frontier » 26 sie 2017, 13:55

Kolega Horac definitywnie kończy przygodę z sieciami widzę :)
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

horac
wannabe
wannabe
Posty: 72
Rejestracja: 18 kwie 2016, 21:04
Lokalizacja: CCIE

Re: Sprzedam serwer pod laba

#9

#9 Post autor: horac » 26 sie 2017, 14:04

frontier pisze:Kolega Horac definitywnie kończy przygodę z sieciami widzę :)
Skonczylem w grudniu 2016

alhaz
wannabe
wannabe
Posty: 58
Rejestracja: 28 sty 2011, 15:05

Re: Sprzedam serwer pod laba

#10

#10 Post autor: alhaz » 26 sie 2017, 15:26

horac pisze:
frontier pisze:Kolega Horac definitywnie kończy przygodę z sieciami widzę :)
Skonczylem w grudniu 2016
To pochwal sie co teraz robisz?

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4894
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

Re: Sprzedam serwer pod laba

#11

#11 Post autor: peper » 26 sie 2017, 18:12

horac pisze:
frontier pisze:Kolega Horac definitywnie kończy przygodę z sieciami widzę :)
Skonczylem w grudniu 2016
I nie będziesz się recertyfikował?
Facebook: https://www.facebook.com/Piotr.Wojciechowski.CCIE
LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/peper
Twitter: http://www.twitter.com/PiotrW_CCIE
Blog: http://blog.it-playground.eu

"Zapomniałem że od kilku lat wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
w stu tysiącach jednakowych miast giną jak psy"

horac
wannabe
wannabe
Posty: 72
Rejestracja: 18 kwie 2016, 21:04
Lokalizacja: CCIE

Re: Sprzedam serwer pod laba

#12

#12 Post autor: horac » 26 sie 2017, 19:39

alhaz pisze: To pochwal sie co teraz robisz?
Front-end development w React JS I jeszcze cos po za IT - zajmuje sie rodbuildingiem i buduje
wedki spinningowe, ktorymi potem lowie

peper pisze: I nie będziesz się recertyfikował?
Niby musze w 2018, ale z pewnoscia odloze to do 2019 o ile jeszcze bedzie mi sie chcialo,bo cert wygasa po 3 latach nie po dwoch chyba.

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4894
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

Re: Sprzedam serwer pod laba

#13

#13 Post autor: peper » 26 sie 2017, 20:09

@horac - rok masz suspendu, mogą ci się wygasić wtedy specjalizacyjne certy. Zobacz sobie na cert managerze co stracisz jeżeli wpadniesz w suspend
Facebook: https://www.facebook.com/Piotr.Wojciechowski.CCIE
LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/peper
Twitter: http://www.twitter.com/PiotrW_CCIE
Blog: http://blog.it-playground.eu

"Zapomniałem że od kilku lat wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
w stu tysiącach jednakowych miast giną jak psy"

horac
wannabe
wannabe
Posty: 72
Rejestracja: 18 kwie 2016, 21:04
Lokalizacja: CCIE

Re: Sprzedam serwer pod laba

#14

#14 Post autor: horac » 29 sie 2017, 21:40

no to bede. musial sprobowac w 2018. Czas kiedys wlozony w tego certa jednak sklania mnie ku temu by sie recertyfikowac. Moze kiedys bedzie rynek na programistow z CCIE kto tam wie ;]

DawidS28
wannabe
wannabe
Posty: 129
Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Sprzedam serwer pod laba

#15

#15 Post autor: DawidS28 » 29 sie 2017, 22:05

A skoro już offtop...

Jak tam front-end w porównaniu z CCIE? Pochwalisz się, dlaczego zmieniłeś działkę? :)

Warto? Nie warto? Jakieś spostrzeżenia?

Pytam, bo miałem wrażenie, że front jest jednak mniej opłacalny od rzeczy sieciowych...

ODPOWIEDZ