CCIE Data Center

Pytania dt. certyfikacji CCIE oraz CCDE

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
redhead
wannabe
wannabe
Posty: 92
Rejestracja: 19 lut 2009, 00:31

#46

#46 Post autor: redhead » 22 paź 2015, 13:18

Dzieki.
A klient? Putty/SCRT i taby?
Stare posty widze ze bylo putty bez tabow, teraz widze pare postow z SCRT. Moze kolega od zdanego DC powie co mial :)

Sorry za lame pytania. Pierwszy raz i juz stres przyszedl :oops:

martino76
CCIE
CCIE
Posty: 799
Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Lokalizacja: Dublin

#47

#47 Post autor: martino76 » 22 paź 2015, 13:27

redhead pisze:Dzieki.
A klient? Putty/SCRT i taby?
Stare posty widze ze bylo putty bez tabow, teraz widze pare postow z SCRT. Moze kolega od zdanego DC powie co mial :)

Sorry za lame pytania. Pierwszy raz i juz stres przyszedl :oops:
Nie bylo zadnego SCRT tylko putty

PS Kiedy podejscie do laba ja planuje marzec/kwiecien

Pozdro,

Awatar użytkownika
redhead
wannabe
wannabe
Posty: 92
Rejestracja: 19 lut 2009, 00:31

#48

#48 Post autor: redhead » 22 paź 2015, 13:33

martino76 pisze: PS Kiedy podejscie do laba ja planuje marzec/kwiecien

Pozdro,
za 8 dni :shock:

W marcu bede robil drugie podejscie :P

martino76
CCIE
CCIE
Posty: 799
Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Lokalizacja: Dublin

#49

#49 Post autor: martino76 » 22 paź 2015, 13:36

redhead pisze:
martino76 pisze: PS Kiedy podejscie do laba ja planuje marzec/kwiecien

Pozdro,
za 8 dni :shock:

W marcu bede robil drugie podejscie :P
O to życzę powodzenia, daj znać na forum jak wrażenia po egzaminie.

Na czym labowałeś do laba, wynajmowałeś racka od INE, czy masz dostęp w pracy do sprzętu?

Pozdro,

Awatar użytkownika
redhead
wannabe
wannabe
Posty: 92
Rejestracja: 19 lut 2009, 00:31

#50

#50 Post autor: redhead » 22 paź 2015, 13:43

Dzieki.

1300 tokenow INE
100h IPexpert

UCS mam w produkcji. Ale i tak tego boje sie najbardziej. Ale jako ze lab jest na miejscu, to powinno to szybko chodzic.

qdlaty9201
member
member
Posty: 49
Rejestracja: 10 lis 2008, 16:43

#51

#51 Post autor: qdlaty9201 » 23 paź 2015, 15:45

Z relacji kolegów którzy zdawali niecałe 2 tygodnie temu RS w Brukseli są już 2 monitory.

Awatar użytkownika
konradrz
CCIE
CCIE
Posty: 326
Rejestracja: 23 sty 2008, 14:21
Lokalizacja: Singapore, SG
Kontakt:

#52

#52 Post autor: konradrz » 23 paź 2015, 17:46

redhead pisze:UCS mam w produkcji. Ale i tak tego boje sie najbardziej.
UCS to chyba najprostszy z tego wszystkiego - o ile Active Directory używasz u siebie. W sumie z godzinkę mi może zajął (włącznie z butowaniem itd).
Bój się innych rzeczy, jak np. OTV i nietypowych (produkcyjnie) FEXów :)

Edit: I pamiętaj, że najprostsze rzeczy - jak "który port do którego VDC" - mogą Ci popsuć cały egzamin. Więc najpierw przeczytaj wszystkie pytania, i spróbuj sobie mentalnie/na kartce rozrysować "czego te chamy-z-Brukseli ode mnie chcą" (i patrz, czy konfig już nie jest popsuty). Jasne, zajmie Ci to 45-60 minut. Ale będziesz mógł wszystko robić "liniowo" (w odpowiedniej kolejności) i unikniesz sporej części troubleshootingu-w-trakcie. I pamiętaj, że niektórych rzeczy po prostu nie wolno Ci zrobić (przeczytaj nie tylko pytania, ale i "opis egzaminu", tam jest sporo punktów za które się oblewa).
Jeśli o 15:00-15:30 doszedłeś do VMware, to właściwie masz zdany egzamin.

Awatar użytkownika
redhead
wannabe
wannabe
Posty: 92
Rejestracja: 19 lut 2009, 00:31

#53

#53 Post autor: redhead » 24 paź 2015, 09:12

konradrz pisze: UCS to chyba najprostszy z tego wszystkiego - o ile Active Directory używasz u siebie. W sumie z godzinkę mi może zajął (włącznie z butowaniem itd).
Bój się innych rzeczy, jak np. OTV i nietypowych (produkcyjnie) FEXów :)
Tego akurat jakos sie boje najmniej (zebym nie wykrakal). UCS moze nie trudne, ale zajmuje czas. Storage, tez tutaj moze byc ciekawie. Ale jak juz wyczaje czy chca fcoe, czy fcoe-npiv, fcoe-npv i bede mial VFC up, to juz jestem u siebie.
konradrz pisze: Edit: I pamiętaj, że najprostsze rzeczy - jak "który port do którego VDC" - mogą Ci popsuć cały egzamin.
limit resource module m1,f1,f2
no limit resource module m1,f1,f2
moze tak :P No chyba ze VDC juz bedą i w pytaniu mi jakos tego zabronia
konradrz pisze: I pamiętaj, że niektórych rzeczy po prostu nie wolno Ci zrobić (przeczytaj nie tylko pytania, ale i "opis egzaminu", tam jest sporo punktów za które się oblewa).
i tego sie obawiam, ze mimo tego ze wszystko bedzie ok, esxi wstanie, to i tak obleje, bo cos nie doczytam.

qdlaty9201 pisze:Z relacji kolegów którzy zdawali niecałe 2 tygodnie temu RS w Brukseli są już 2 monitory.
Super, dzieki

Awatar użytkownika
redhead
wannabe
wannabe
Posty: 92
Rejestracja: 19 lut 2009, 00:31

#54

#54 Post autor: redhead » 07 lis 2015, 23:08

Dwa dni w Brulseli, 4 w PL i u siebie. Niestety failed.
FEXy,vPC, OTV i inne zadzialo mi wszystko. Troche braklo do zdania, ale jakos nie martwie.
Egzamin nie byl trudny, nie zrobilem OCZU jak zobaczylem pytania. Wtopilem raczej na konfigurowaniu dodatkow do glownych featerow. Zbootowanie blade'a nie znaczy ze zdasz :)

Oczywiscie zdawalem sobie z tego sprawe, ale jak zobaczylem jak oni mi kazą konfigurowac ruch SAN i jak ma on biec, to sie rozesmialem. Pomysl tak niedorzeczny, ze brak mi slow.
Zdawalem laba w Redhacie i VMware i tam takich glupot nie bylo.

Mialem isc na drugi egzamin w marcu, ale juz zaboowalem na poczatek stycznia.

lbromirs
CCIE
CCIE
Posty: 3929
Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44

#55

#55 Post autor: lbromirs » 07 lis 2015, 23:24

Lab to lab. Nie zniechęcaj się.

Nie chodzi o to, żeby było wspaniale - chodzi o to, żeby sprawdzić Twoje umiejętności konfiguracji i wiedzę.

Takie podejścia są ważne - miałem to samo z SP.

Awatar użytkownika
redhead
wannabe
wannabe
Posty: 92
Rejestracja: 19 lut 2009, 00:31

#56

#56 Post autor: redhead » 08 lis 2015, 09:21

Ja sie nie zniechecam. Jakbym to zrobil to bym drugiego laba juz nie kupil.
Jestem troche zaskoczony poziomem laba i topologią oderwaną od rzeczywistosci.

Dodatkowo, jest troche niejasności w pytaniach i musialem chodzi do proktora, ktory mowil potem: a to wez sobie to tak a to tak. Na topologii nic nie ma, w pytaniu nic i badz tu madry. I skad ja mam wiedziec ze pozniej ocenianie bylo wiarygodne.

Mialem tez dwa pytania, ktore sie jakos nawzajem nit tyle wykluczaly, ale bylo cos nie tak poprzez slowo ONLY. I znowu do proctora, a on mowi: tym sie nie przejmuj. Jako mnie to za bardzo nie przekonuje.

Za 2000$ oczekujesz jednak dobrego przygotowania zebys mogl zrobic to, co autor mial na mysli.

ODPOWIEDZ