CCIE SP 4.0

Pytania dt. certyfikacji CCIE oraz CCDE

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
horac

#31

#31 Post autor: horac » 31 paź 2014, 18:21

mzb pisze:
Jest weekend, wyluzuj, nie kombinowałem nic więcej niż jak wersjonować Twoje posty.
Pozdro, EOT.

-- M.
Tylko po co to raz, a dwa jakies aluzje do wykonywanej przeze mnie pracy bez podstaw do oceny, bo nie przypominam sobie aby nasze drogi zawodowe przeciely sie w jakims punkcie, a trzy znajdz sobie ciekawsze zajecie od wersjonowania moich postow, chyba ze nie masz to zmienia wtedy postac rzeczy. A logika w mojej wypowiedzi byla bo duzy przyrost numerkow CCIE w w ciagu krotkiego okresu/czasu zwal jak zwal daje do zastanowienia. Nie jest to na pewno skutek geniuszu kandydatow tylko wszelkiego rodzaju "pomocy" dostepnych w sieci.

Co do edytowania postow. Tak robie to, pracujac nad wersja ostateczna, zamiast na preview to na submit. Czasem decyduje ze chce cos przekazac mniej dosadnie czasem bardziej, przekaz jest jednak ten sam.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2014, 18:30 przez horac, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
garfield
CCIE
CCIE
Posty: 2882
Rejestracja: 25 sie 2006, 18:32
Lokalizacja: Gdynia

#32

#32 Post autor: garfield » 31 paź 2014, 18:26

horac pisze:
eprom pisze:@Horac, czemu wywaliles poprzednia wersje posta, byla szczera do bólu :-)
Bo zastosowalem wersje bardziej dyplomatyczna
to jeszcze przekleństwa wywal
Remember that the lab is just looking for reachability and not “optimal reachability”.

Awatar użytkownika
konradrz
CCIE
CCIE
Posty: 333
Rejestracja: 23 sty 2008, 14:21
Lokalizacja: Singapore, SG
Kontakt:

#33

#33 Post autor: konradrz » 19 lis 2014, 14:08

martino76 pisze:
horac pisze:To za co teraz sie placi, za ten shitowy lunch w brukseli ?
Moze, zmienia menu w Brukseli rowniez :)
Zapytałem (serio!) w kuchni.
Nie, nie ma żadnych planów zmiany menu.

Awatar użytkownika
konradrz
CCIE
CCIE
Posty: 333
Rejestracja: 23 sty 2008, 14:21
Lokalizacja: Singapore, SG
Kontakt:

Re: CCIE SP 4.0

#34

#34 Post autor: konradrz » 19 lis 2014, 14:12

lbromirs pisze:Macie genialne pomysły i jak zawsze, wiecie co poprawić. Proponuje odezwać się do Program Managerów
Ja raz spróbowałem.
I teraz już se dałem spokój.

Tam jest jednak korpo-beton.

Awatar użytkownika
konradrz
CCIE
CCIE
Posty: 333
Rejestracja: 23 sty 2008, 14:21
Lokalizacja: Singapore, SG
Kontakt:

#35

#35 Post autor: konradrz » 19 lis 2014, 14:27

Łorning: edytowane tło itd.
Ale poniższe jest tak prawdziwe...
horac pisze:Wedlug mnie mozna caly problem labow CCIE i braindumpow przedstawic na wykresie.

Os X ilosc uzyskanych CCIE
Os Y czas potrzebny na osiagniecie CCIE

Jesli na osi X mozna zaobserwowac duza ilosc CCIE i czas jest krotki Os Y to zmusza to proctorow do robienia nie relanych labow z trikami i wynalezionymi "smaczkami" z dokumentacji po to by sprawdzic czy ktos sie uczciwe przygotowal.
Jedyny błąd jaki tu widzę to (nad)użycie słowa proktor. Bardzo często goście piszący egzaminy są "technicznymi Quasimodo" (że nie pokazuje się ich klientom :); ale coraz częściej proktorami (do CCIE; nie wiem jak z CCDE) są ludzie którzy o tym nie mają zielonego pojęcia.
Mają swoją karteczkę (łebpejdż) z fakiem (FAQ, co się najczęściej psuje), ale jak pójdziesz do Bruna -czy innego- że w MDSie port Gi1/1 nie wstaje, to będzie "masz na pewno błąd w konfiguracji!", a po godzinie SFP wymieni i wszystko działa.
Wot, z mojego doświadczenia, proktorzy w BRU to buce straszne. Polecam zdawać w RTP lub SJC, dużo milej i przyjemniej (i równie obrzydliwe lancze :)

ODPOWIEDZ