CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 13 gru 2017, 14:11

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 07 sty 2015, 20:04 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2010, 12:22
Posty: 82
Do v5 zaleca sie teraz w idealnym wypadku 3560E/3560X/3750E/3750X, w przeciwnym razie jako alternatywa 3560.

Pytania:

1. Jak to to jest z tym 3560v2? Widze ze mozna na tym odpalic 15.0(2)SE, ale czy na tym switchu przelabuje wszystko czy tyle samo co na pozostalych 3560?
2. Nie moge sie dokopac do tematow, ktorych nie przerobie na tym switchu w przypadku ios 12. Stresci ktos pokrotce?


Na górę
 Tytuł:
Post #2 : 07 sty 2015, 21:05 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2006, 15:29
Posty: 1025
Lokalizacja: Warszawa
To ja się podłączę - czy "zwykłe" (100Mbps) 3750 też będą wystarczające czy tez lepiej szukać 3750E/X w wersjach z GbE?
W nowym SWITCH dodany jest StackWise więc pewnie i do CCNP by się przydały...

--
Piotrek


Na górę
Post #3 : 08 sty 2015, 09:22 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 sty 2014, 16:27
Posty: 165
Lokalizacja: 52.182098, 21.005445
Cytuj:
Do v5 zaleca sie teraz w idealnym wypadku 3560E/3560X/3750E/3750X, w przeciwnym razie jako alternatywa 3560.

Pytania:

1. Jak to to jest z tym 3560v2? Widze ze mozna na tym odpalic 15.0(2)SE, ale czy na tym switchu przelabuje wszystko czy tyle samo co na pozostalych 3560?
2. Nie moge sie dokopac do tematow, ktorych nie przerobie na tym switchu w przypadku ios 12. Stresci ktos pokrotce?
Ja teraz przerabiam materiały INE do CCIEv5 i kluczem tutaj jest IOS 15. Na moje oko, to wielkich różnic w switchingu nie ma pomiędzy wersją IOS 12, a 15 w tym obszarze. Przeglądając wymagania CCIEv4 do CCIEv5, to mam odczucia, że L2 zostało okrojone do minimum.


Na górę
 Tytuł:
Post #4 : 30 sty 2015, 23:29 
Offline
member
member

Rejestracja: 30 sty 2015, 21:45
Posty: 30
Zgadzam sie z Ixs

Lecz 3560v2 mozna uzywac ios 15
c3560-ipservicesk9-mz.150-2.SE7.bin

Jezeli chodzi o 3750 oczywiscie polecam te switche do Laba ale po co wydawac sporo pieniazkow na lab za 3750 jak mozna miec 3560 ktore sa wystarczajace do v5.
Idz w 3560 sa duzo duzo tansze.


Na górę
 Tytuł:
Post #5 : 01 lut 2015, 14:02 
Offline
CCIE/CCDE
CCIE/CCDE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 sie 2007, 12:31
Posty: 61
bry,

3560CG to najtansze switche na ktorych przelabujesz wszystko do CCIE Sec.
Najtanszy model to 3560CG-8TC-S. Kluczem jest wsparcie dla MACSec. Co do pozostalych ficzerow to wystartczy jakikolwiek switch z softem minimum 12.2(55)SG.

Pozdr,
Piotrek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl