Mobile CCIE Lab w Warszawie

Pytania dt. certyfikacji CCIE oraz CCDE

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
gonte
CCIE
CCIE
Posty: 589
Rejestracja: 24 sty 2004, 10:19
Lokalizacja: Warszawa

#16

#16 Post autor: gonte »

lbromirs pisze: Proponuje śledzić ten dokument:

https://learningnetwork.cisco.com/docs/DOC-3224

Jak tylko sprawa zostanie potwierdzona, w dokumencie będzie podkreślony link, a w systemie rezerwacji będzie można wybrać 'Warsaw' dla R&S i Sec. Niestety, nie ma możliwości ograniczenia zapisujących się do tylko kandydatów z Polski, więc potencjalnie mogą nam zająć miejsca :)
Jak by ktoś był jeszcze zainteresowany to właśnie potwierdzili laba w Warszawie i można już rezerwować termin ;)

dorvin
CCIE
CCIE
Posty: 1688
Rejestracja: 21 sty 2008, 13:21
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

#17

#17 Post autor: dorvin »

gonte pisze:Jak by ktoś był jeszcze zainteresowany to właśnie potwierdzili laba w Warszawie i można już rezerwować termin ;)
Szkoda tylko, że do tego czasu wyexpiruje mi written :) Bruksela albo nic! :D

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4932
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

#18

#18 Post autor: peper »

Tylko przez tydzień?
Szkoła DevNet: https://szkoladevnet.pl


Facebook: https://www.facebook.com/Piotr.Wojciechowski.CCIE
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/peper
Twitter: https://www.twitter.com/PiotrW_CCIE

"Zapomniałem że od kilku lat wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
w stu tysiącach jednakowych miast giną jak psy"

Awatar użytkownika
mx_krzak
CCIE
CCIE
Posty: 798
Rejestracja: 18 lis 2005, 00:19
Lokalizacja: Wrocław

#19

#19 Post autor: mx_krzak »

peper pisze:Tylko przez tydzień?
Zdaje się, że wszystkie Mobile są na tydzień
Z każdym upadkiem nabieramy większego doświadczenia.......to nie upadek czyni nas przegranymi, lecz brak chęci do powstania....

Awatar użytkownika
bigboss
CCIE
CCIE
Posty: 757
Rejestracja: 08 mar 2004, 11:03
Lokalizacja: Wrocław/Warszawa
Kontakt:

#20

#20 Post autor: bigboss »

mx_krzak pisze: Zdaje się, że wszystkie Mobile są na tydzień
Zdaje się, że tak, ale Łukasz zapowiadał jakieś cuda wianki z tym labem, więc można było sądzić, że będzie na stałe, lub prawie...
Pozdrawiam z Wrocławia (no dobra, teraz z Wawy) - Mariusz @@@ Linkedin - zapraszam: http://pl.linkedin.com/in/trojanowski

lbromirs
CCIE
CCIE
Posty: 4094
Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44

#21

#21 Post autor: lbromirs »

bigboss pisze:
mx_krzak pisze: Zdaje się, że wszystkie Mobile są na tydzień
Zdaje się, że tak, ale Łukasz zapowiadał jakieś cuda wianki z tym labem, więc można było sądzić, że będzie na stałe, lub prawie...
Miało być dłużej. Jest jak jest z uwagi na zapotrzebowanie w innych krajach.

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4932
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

#22

#22 Post autor: peper »

bigboss pisze:
mx_krzak pisze: Zdaje się, że wszystkie Mobile są na tydzień
Zdaje się, że tak, ale Łukasz zapowiadał jakieś cuda wianki z tym labem, więc można było sądzić, że będzie na stałe, lub prawie...
Lab bez wycieczki to kicha. Tak to przynajmniej na otarcie łez możesz sobie zagraniczne miasto pozwiedzać.
Szkoła DevNet: https://szkoladevnet.pl


Facebook: https://www.facebook.com/Piotr.Wojciechowski.CCIE
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/peper
Twitter: https://www.twitter.com/PiotrW_CCIE

"Zapomniałem że od kilku lat wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
w stu tysiącach jednakowych miast giną jak psy"

Awatar użytkownika
garfield
CCIE
CCIE
Posty: 2882
Rejestracja: 25 sie 2006, 18:32
Lokalizacja: Gdynia

#23

#23 Post autor: garfield »

Mam bardzo materialne i przyziemne pytanie a czemu ten lab jest droższy ?
Koszt na stronie pokazuje 1750 + 0 VAT
Skoro bez VATu to powinno być chyba 1400 ??
Remember that the lab is just looking for reachability and not “optimal reachability”.

horac

#24

#24 Post autor: horac »

garfield pisze:Mam bardzo materialne i przyziemne pytanie a czemu ten lab jest droższy ?
Koszt na stronie pokazuje 1750 + 0 VAT
Skoro bez VATu to powinno być chyba 1400 ??
moze doliczaja koszty przyjazdu proctora :P .

Awatar użytkownika
eprom
wannabe
wannabe
Posty: 414
Rejestracja: 17 lis 2003, 11:18
Lokalizacja: Krakow
Kontakt:

#25

#25 Post autor: eprom »

fajnie ze Lukaszowi udalo sie sciagnac MobileLab do Warszawy i chwala mu za to, kto chce niech skorzysta, a kto chce jechac do Brussels to niech jedzie :)
--

lbromirs
CCIE
CCIE
Posty: 4094
Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44

#26

#26 Post autor: lbromirs »

eprom pisze:fajnie ze Lukaszowi udalo sie sciagnac MobileLab do Warszawy i chwala mu za to, kto chce niech skorzysta, a kto chce jechac do Brussels to niech jedzie :)
:D To absolutnie nie moja zasługa, tylko starań które przez dwa ostatnie lata dołożyło wiele osób.

Co do ceny, w poniedziałek spróbuję się dowiedzieć więcej o co chodzi z różnicą.

f2048r
wannabe
wannabe
Posty: 118
Rejestracja: 04 lis 2009, 13:45

#27

#27 Post autor: f2048r »

garfield pisze:Mam bardzo materialne i przyziemne pytanie a czemu ten lab jest droższy ?
Koszt na stronie pokazuje 1750 + 0 VAT
Skoro bez VATu to powinno być chyba 1400 ??
Zdaje sie ze cena jest poprostu 1750.00$ za lab w Warszawie, a jesli chodzi o vat:
The lab fee is $1750 USD per attempt. Exams taken in Sydney will also be charged a 10% GST tax. Exams taken in Brussels by candidates without a Belgian VAT number will be charged a 21% VAT tax.

Awatar użytkownika
garfield
CCIE
CCIE
Posty: 2882
Rejestracja: 25 sie 2006, 18:32
Lokalizacja: Gdynia

#28

#28 Post autor: garfield »

f2048r pisze:
garfield pisze:Mam bardzo materialne i przyziemne pytanie a czemu ten lab jest droższy ?
Koszt na stronie pokazuje 1750 + 0 VAT
Skoro bez VATu to powinno być chyba 1400 ??
Zdaje sie ze cena jest poprostu 1750.00$ za lab w Warszawie, a jesli chodzi o vat:
The lab fee is $1750 USD per attempt. Exams taken in Sydney will also be charged a 10% GST tax. Exams taken in Brussels by candidates without a Belgian VAT number will be charged a 21% VAT tax.
Czyli że co w Brukseli jest 1750 + 21% ??
Remember that the lab is just looking for reachability and not “optimal reachability”.

f2048r
wannabe
wannabe
Posty: 118
Rejestracja: 04 lis 2009, 13:45

#29

#29 Post autor: f2048r »

garfield pisze: Czyli że co w Brukseli jest 1750 + 21% ??
Chodziło mi o to, ze moze te dodatkowe laby są z założenia droższe tj. w kwocie 1750$ (bez vatu ?). Skoro lab w Brukseli kosztuje 1400 + vat to "normalne laby" poza Brukselą i Sydney są w kwocie 1400 $ bez vatu ? Przepisy odnosnie vatu pewnie roznią sie w poszczególnych krajach.

A tak swoją drogą w tej sytuacji chyba koszt laba w Wawie + koszty dojazdu wyjdą taniej niz wyjazd na lab do Brukseli.

dorvin
CCIE
CCIE
Posty: 1688
Rejestracja: 21 sty 2008, 13:21
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

#30

#30 Post autor: dorvin »

garfield pisze:
Czyli że co w Brukseli jest 1750 + 21% ??
Według systemu brukselka to wciąż 1694$

ODPOWIEDZ