0 day na 300 modeli cisco

same nowosci

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor

DawidS28
wannabe
wannabe
Posty: 104
Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: 0 day na 300 modeli cisco

#2

#2 Post autor: DawidS28 » 20 mar 2017, 17:50

A tyle mówili: wyłączać dostęp przez telnet :P

radix
wannabe
wannabe
Posty: 172
Rejestracja: 12 sie 2009, 13:21
Lokalizacja: Warszawa

Re: 0 day na 300 modeli cisco

#3

#3 Post autor: radix » 22 mar 2017, 21:23

Ja bym jednak nie robił z tego sensacji gdyż do wywołania tego ataku potrzebny jest telnet.
Większość adminów powinna używać ssh. No ale jeśli jest ktoś kto używa jeszcze telnetu to ... :) niech zmieni na ssh

Awatar użytkownika
toczyskik
wannabe
wannabe
Posty: 281
Rejestracja: 09 maja 2006, 14:28
Lokalizacja: Warszawa

Re: 0 day na 300 modeli cisco

#4

#4 Post autor: toczyskik » 23 mar 2017, 08:03

radix pisze:Ja bym jednak nie robił z tego sensacji gdyż do wywołania tego ataku potrzebny jest telnet.
Większość adminów powinna używać ssh. No ale jeśli jest ktoś kto używa jeszcze telnetu to ... :) niech zmieni na ssh
Pracowałem/pracuje w ISP i u każdego telnet jest na porządku dziennym :) Skala operatora nie ma znaczenia :P. Telnet wiecznie żywy :)
Pozdrawiam
Krzysiek Te.

Awatar użytkownika
scoon
wannabe
wannabe
Posty: 269
Rejestracja: 28 paź 2008, 12:24

Re: 0 day na 300 modeli cisco

#5

#5 Post autor: scoon » 30 mar 2017, 19:48

toczyskik pisze:
radix pisze:Ja bym jednak nie robił z tego sensacji gdyż do wywołania tego ataku potrzebny jest telnet.
Większość adminów powinna używać ssh. No ale jeśli jest ktoś kto używa jeszcze telnetu to ... :) niech zmieni na ssh
Pracowałem/pracuje w ISP i u każdego telnet jest na porządku dziennym :) Skala operatora nie ma znaczenia :P. Telnet wiecznie żywy :)
Może się też trafić jakieś stare pudełko co nawet nie wspiera ssh :)

ODPOWIEDZ