CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 23 lut 2018, 21:09

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 04 mar 2017, 13:37 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25
Posty: 390
Hej,

Mam Prime 3.1 i jakieś tam patche. Od patchy 3.1.3 w górę mamy nowy model jakieś śmieszne tokeny:
Kod:
Prime Infrastructure 3.1.3 supports token-based licensing model for Lifecycle and Assurance licenses. The license consumption is based on token weight per device type. For example, if you add a ASR 1001 device having token weight 3, the Lifecycle license/tokens consumed for managing the device is 3.
Due to this token-based licensing, a Prime Infrastructure instance consumes more tokens than what were consumed before. To avoid this overhead to the existing customers, Prime Infrastructure 3.1.3 supports generation of a one-time grandfathered license file for managing the existing devices without the need to buy additional licenses. This special privilege is provided to the existing customers as a one-time activity upon installation of Prime Infrastructure 3.1.3 update..
oraz takie coś:
Kod:
To Avail the Grandfathered License Support
Ensure whether Traditional licensing is enabled.
– Go to Administration > Licenses and Software Updates > Smart Software Licensing.
– Choose Traditional Licensing.
– Check whether the Register button is disabled to confirm the selection of Traditional Licensing.
Ensure 2.x permanent licenses are added.
Mam licencję na 100 urządzeń, z czego wykorzystuje 92 jeśli zrobię upgrade do nowej wersji to rozumiem, że przechodzę na ten nowy model licencyjny i nie będę stratny po dodaniu nowego urządzenia ?

Pytam, bo nie wiem czy opłaca mi się robić upgrade.

pozdrawiam,

art

_________________
Ups I switched again =)


Na górę
Post #2 : 14 mar 2017, 14:45 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 mar 2004, 11:03
Posty: 756
Lokalizacja: Wrocław/Warszawa
Pytanie, co znaczy, że nie będziesz stratny?

Przy upgradzie przeliczy te licencje per urządzenie na licencje tokenowe i zrobi z tego te licencje w spadku po dziadku :) (ang: grandfathered), żeby na pewno to co masz obecnie było obsłużone. Ale nie ma gwarancji, że zostawi Ci wystarczająco tokenów na 8 dodatkowych ASR9k po 13 tokenów, raczej jakieś pojedyncze tokeny.
Na Twoim miejscu zrobiłbym najpierw snapshot/backup. Ewentualnie dodał wcześniej te osiem brakujących ASR9k/Nexusów do 100 urządzeń.

_________________
Pozdrawiam z Wrocławia (no dobra, teraz z Wawy) - Mariusz @@@ Linkedin - zapraszam: http://pl.linkedin.com/in/trojanowski


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl