Modul z 10gb do asr1k Temat rozwiązany

Wszystkie rozmowy związane z problemem z hardwarem, supportowanymi funkcjonalnościami, wydajnością urządzeń itp.

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 287
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Modul z 10gb do asr1k

#1

#1 Post autor: polak »

Witam
Potrzebuje dodatkowy port 10gb SFP do routera asr1001-x.
Czy jest jakis modul z jednym lub dwoma takimi portami ?
Pytan bo znajduje tylko SPA-1X10GE-L-V2 a nie wiem czy on jest jeszcze w sprzedazy.

Dzieki

polak
King Kong ain't got shit on me!

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 287
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: Modul z 10gb do asr1k

#2

#2 Post autor: polak »

Juz mam odpowiedz: modul SPA-1X10GE-L-V2 pasuje do asr1001-x i nie potrzeba dodatkowej licencji na port 10gb.
Dzieki
King Kong ain't got shit on me!

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 287
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: Modul z 10gb do asr1k

#3

#3 Post autor: polak »

Hej
Mam dodatkowe pytanie.
Wlozylem karte SPA-1X10GE-L-V2 do ASR1001-X ale nie widac jej, zero logow, itp, jest tylko slot 0.
Ktos wie jak aktywowac ?

Dzieki
King Kong ain't got shit on me!

Awatar użytkownika
cbr
member
member
Posty: 38
Rejestracja: 09 wrz 2015, 19:35

Re: Modul z 10gb do asr1k

#4

#4 Post autor: cbr »

OIR?

Kod: Zaznacz cały

Router(config)# hw-module slot slot-number start
https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/i ... html#77882

Ostatnio taka sama karta w ASR1002-X została wykryta od razu bez problemu, chociaż kiedyś dopiero po restarcie routera SPA się pokazywały
Ostatnio zmieniony 14 sty 2021, 19:06 przez cbr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 287
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: Modul z 10gb do asr1k

#5

#5 Post autor: polak »

dzieki, dopiero po restarcie karta zostala wykryta i subslot 0/1
King Kong ain't got shit on me!

ODPOWIEDZ