QoS na ASR1k

Wszystkie rozmowy związane z problemem z hardwarem, supportowanymi funkcjonalnościami, wydajnością urządzeń itp.

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 291
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

QoS na ASR1k

#1

#1 Post autor: polak »

Hej
Mam pytanie czy na ASR1k moge zrobic cos wiecej niz netflow (zeby widziec ile ruchu i jaki) oraz modular QoS ?
Chodzi mi o jakies GUI gdzie ktos mniej techniczny moze przyciac ruch itp.

Dzieki

polak
King Kong ain't got shit on me!

Awatar użytkownika
drake
CCIE
CCIE
Posty: 1585
Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Lokalizacja: Dortmund, DE
Kontakt:

Re: QoS na ASR1k

#2

#2 Post autor: drake »

Hej,
tak, w IOS XE od wersji 2.1.1 (zamierzchle czasy!) jest web interface. Z biegeim lat to GUI sie rozwijalo, mozna wiele rzeczy ustawic.... ale co konkretnie i w jakim stopniu szczegolowosci to musisz sprawdzic sam ;)
Ostatnio zagladalem na 16.9 i wyglada fajnie, nowoczesnie.

Pozdruffka!
Never stop exploring :)

https://iverion.de

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 291
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: QoS na ASR1k

#3

#3 Post autor: polak »

Dzieki drake, sprawdzilem GUI i troche "ubogo" wyglada.
Czy ktos moze robil QoS/easyqos na DNA center ?

dzieki
King Kong ain't got shit on me!

ODPOWIEDZ