Znowu vmps

Wszystkie rozmowy związane z problemem z hardwarem, supportowanymi funkcjonalnościami, wydajnością urządzeń itp.

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
pum
wannabe
wannabe
Posty: 90
Rejestracja: 08 lut 2008, 20:57
Lokalizacja: Warszawa, PL

Znowu vmps

#1

#1 Post autor: pum » 08 kwie 2016, 21:43

Witam,

Trochę odgrzebuję temat wygasającego vmps - bo kiedyś już o tym pisałem w odniesieniu do innej platformy.

Zamierzam rozbudować infrastrukturę w której jest używany vmps i chciałbym zainwestować w lepszy model przełącznika w warstwie access - C3650 z IOS IP Base.

I o ilę w przypadku mniejszej platformy C2960 jest jasno podane, że wspiera tą technologię to niestety nie mogę znaleźć takiej informacji dla C3650 choć dystrybutor twierdzi, że tak.

Stąd moje pytanie czy ktoś używa C3650, i czy on wspiera vmps client?

double.decode
wannabe
wannabe
Posty: 273
Rejestracja: 15 kwie 2009, 18:31

Re: Znowu vmps

#2

#2 Post autor: double.decode » 09 kwie 2016, 21:35

pum pisze:Witam,

Trochę odgrzebuję temat wygasającego vmps - bo kiedyś już o tym pisałem w odniesieniu do innej platformy.

Zamierzam rozbudować infrastrukturę w której jest używany vmps i chciałbym zainwestować w lepszy model przełącznika w warstwie access - C3650 z IOS IP Base.

I o ilę w przypadku mniejszej platformy C2960 jest jasno podane, że wspiera tą technologię to niestety nie mogę znaleźć takiej informacji dla C3650 choć dystrybutor twierdzi, że tak.

Stąd moje pytanie czy ktoś używa C3650, i czy on wspiera vmps client?
Feature Navigator twierdzi że vmps client od 4500 wzwyż. Ale ufam mu w ograniczonym stopniu, bo w CG do 2960X stoi wyraźnie, że supportuje vmps a FN tego nie potwierdza. Mam kilkadziesiąt 3560/3650/3750/3850, podeślij przykładowy konfig do vmps a dam ci znać.

pum
wannabe
wannabe
Posty: 90
Rejestracja: 08 lut 2008, 20:57
Lokalizacja: Warszawa, PL

#3

#3 Post autor: pum » 11 kwie 2016, 08:23

Konfiguracja klienta jest szybka i wygląda tak:

vmps reconfirm 5
vmps server 1.1.1.1

ODPOWIEDZ