CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 20 kwie 2018, 03:12

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 31 maja 2016, 10:19 
Offline
fresh
fresh
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 sty 2015, 13:47
Posty: 2
Po podłączeniu zasilania do C7206VXR na konsolę wysypują się poniższe informacje, jeżeli ktoś z czytelników tego forum zna platformę c7200 to mam prośbę o wskazanie ewentualnej przyczyny poniższego problemu. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc w troubleshooting'u :

System Bootstrap, Version 12.4(12.2r)T, RELEASE SOFTWARE (fc1)
Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
Copyright (c) 2006 by cisco Systems, Inc.
Socket jumper: not present Failsafe jumper: present = normal
FPGA revision 0x00000026
C7200 platform with 1046528 Kbytes of main memory


Readonly ROMMON initialized

Self decompressing the image : ############################################################################################################## [OK]

*** Machine Check Exception ***
Exception vector = 0x200

PC = 0xfff29774 MSR = 0x00109030 CR = 0x44000022 CPUVER= 0x00008004
LR = 0xfff123b0 CTR = 0x0000a000 XER = 0x20000000 DEC = 0xfca20ada
TBU = 0x00000000 TBL = 0xb7a3cbf4 PVR = 0x80040202 DAR = 0x00000000
DSISR = 0x00000000 HID0 = 0x8401c1bc HID1 = 0xb0015080 PIR = 0x00000000
SPRG0 = 0x00000000 SPRG1 = 0x00000000 SPRG2 = 0x00004300 SPRG3 = 0x00009ed8
MSSCR0 = 0x01008003 MSSSR0 = 0x00020000 PTEHI = 0x00000000 PTELO = 0x00000000

R0 = 0x00000000 R1 = 0x00009ec0 R2 = 0xfff3b1c0 R3 = 0x0000498c
R4 = 0x00000000 R5 = 0x00000014 R6 = 0x00009f58 R7 = 0x00000014
R8 = 0x00008000 R9 = 0x00000000 R10 = 0x01100000 R11 = 0x0000498c
R12 = 0x00009ed8 R13 = 0xfff3c560 R14 = 0x00000000 R15 = 0x00000000
R16 = 0x00007d20 R17 = 0x00000001 R18 = 0x00000000 R19 = 0x00000000
R20 = 0x00000001 R21 = 0x00000000 R22 = 0x00007dd1 R23 = 0x00000014
R24 = 0x00009f58 R25 = 0x00f7fe88 R26 = 0x00004184 R27 = 0x00009f58
R28 = 0x00009f58 R29 = 0x00f7fe88 R30 = 0x00000000 R31 = 0x0000498c

SR[0] = 0x60000000 SR[1] = 0x70010000 SR[2] = 0x70020000 SR[3] = 0x70030000
SR[4] = 0x70040000 SR[5] = 0x70050000 SR[6] = 0x70060000 SR[7] = 0x70070000
SR[8] = 0x70080000 SR[9] = 0x70090000 SR[10] = 0x700a0000 SR[11] = 0x700b0000
SR[12] = 0x700c0000 SR[13] = 0x700d0000 SR[14] = 0x700e0000 SR[15] = 0x700f0000
IBAT0L = 0x00000010 IBAT0U = 0x00000000 IBAT1L = 0x00000000 IBAT1U = 0x00000000
IBAT2L = 0x00000000 IBAT2U = 0x00000000 IBAT3L = 0xffc00001 IBAT3U = 0xffc0007f
DBAT0L = 0x00000012 DBAT0U = 0x00007fff DBAT1L = 0x00000000 DBAT1U = 0x00000000
DBAT2L = 0x00000000 DBAT2U = 0x00000000 DBAT3L = 0xffc0002a DBAT3U = 0xffc0007f
SDR1 = 0x3fe0001f TLBMISS= 0x00000000

monitor: command "boot" aborted due to exception

System Bootstrap, Version 12.4(12.2r)T, RELEASE SOFTWARE (fc1)
Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
Copyright (c) 2006 by cisco Systems, Inc.
Socket jumper: not present Failsafe jumper: present = normal
FPGA revision 0x00000026
C7200 platform with 1046528 Kbytes of main memory


Readonly ROMMON initialized
string is disk2:c7200p-advipservicesk9-mz.150-1.M4.bin

Self decompressing the image : ####################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################### [OK]


=== Flushing messages () ===


Na górę
Post #2 : 31 maja 2016, 10:26 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1825
Lokalizacja: Edinburgh
Prawdopodobnie masz walniety RAM.

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #3 : 01 cze 2016, 09:03 
Offline
fresh
fresh
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 sty 2015, 13:47
Posty: 2
Witam

Dzięki za odpowiedź, jeżeli chodzi o pamięć RAM to podmieniliśmy ją ze sprawnego urządzenia z tym samym skutkiem.

pzdr


Na górę
Post #4 : 01 cze 2016, 10:48 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1825
Lokalizacja: Edinburgh
Sprawdz sobie jeszcze tym toolem https://www.cisco.com/pcgi-bin/Support/ ... er/home.pl - u mnie w robocie niestety nie dziala przez proxy a nie mam czasu przelaczyc sie na bezposrednie polaczenie.

Jak wymiana pamieci nie zadzialala to obstawiam cos powazniejszego = nie pobawisz sie tym pudelkiem...

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl