Problem z uruchomieniem router'a C7206VXR

Wszystkie rozmowy związane z problemem z hardwarem, supportowanymi funkcjonalnościami, wydajnością urządzeń itp.

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
marszan
fresh
fresh
Posty: 2
Rejestracja: 29 sty 2015, 13:47

Problem z uruchomieniem router'a C7206VXR

#1

#1 Post autor: marszan » 31 maja 2016, 10:19

Po podłączeniu zasilania do C7206VXR na konsolę wysypują się poniższe informacje, jeżeli ktoś z czytelników tego forum zna platformę c7200 to mam prośbę o wskazanie ewentualnej przyczyny poniższego problemu. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc w troubleshooting'u :

System Bootstrap, Version 12.4(12.2r)T, RELEASE SOFTWARE (fc1)
Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
Copyright (c) 2006 by cisco Systems, Inc.
Socket jumper: not present Failsafe jumper: present = normal
FPGA revision 0x00000026
C7200 platform with 1046528 Kbytes of main memory


Readonly ROMMON initialized

Self decompressing the image : ############################################################################################################## [OK]

*** Machine Check Exception ***
Exception vector = 0x200

PC = 0xfff29774 MSR = 0x00109030 CR = 0x44000022 CPUVER= 0x00008004
LR = 0xfff123b0 CTR = 0x0000a000 XER = 0x20000000 DEC = 0xfca20ada
TBU = 0x00000000 TBL = 0xb7a3cbf4 PVR = 0x80040202 DAR = 0x00000000
DSISR = 0x00000000 HID0 = 0x8401c1bc HID1 = 0xb0015080 PIR = 0x00000000
SPRG0 = 0x00000000 SPRG1 = 0x00000000 SPRG2 = 0x00004300 SPRG3 = 0x00009ed8
MSSCR0 = 0x01008003 MSSSR0 = 0x00020000 PTEHI = 0x00000000 PTELO = 0x00000000

R0 = 0x00000000 R1 = 0x00009ec0 R2 = 0xfff3b1c0 R3 = 0x0000498c
R4 = 0x00000000 R5 = 0x00000014 R6 = 0x00009f58 R7 = 0x00000014
R8 = 0x00008000 R9 = 0x00000000 R10 = 0x01100000 R11 = 0x0000498c
R12 = 0x00009ed8 R13 = 0xfff3c560 R14 = 0x00000000 R15 = 0x00000000
R16 = 0x00007d20 R17 = 0x00000001 R18 = 0x00000000 R19 = 0x00000000
R20 = 0x00000001 R21 = 0x00000000 R22 = 0x00007dd1 R23 = 0x00000014
R24 = 0x00009f58 R25 = 0x00f7fe88 R26 = 0x00004184 R27 = 0x00009f58
R28 = 0x00009f58 R29 = 0x00f7fe88 R30 = 0x00000000 R31 = 0x0000498c

SR[0] = 0x60000000 SR[1] = 0x70010000 SR[2] = 0x70020000 SR[3] = 0x70030000
SR[4] = 0x70040000 SR[5] = 0x70050000 SR[6] = 0x70060000 SR[7] = 0x70070000
SR[8] = 0x70080000 SR[9] = 0x70090000 SR[10] = 0x700a0000 SR[11] = 0x700b0000
SR[12] = 0x700c0000 SR[13] = 0x700d0000 SR[14] = 0x700e0000 SR[15] = 0x700f0000
IBAT0L = 0x00000010 IBAT0U = 0x00000000 IBAT1L = 0x00000000 IBAT1U = 0x00000000
IBAT2L = 0x00000000 IBAT2U = 0x00000000 IBAT3L = 0xffc00001 IBAT3U = 0xffc0007f
DBAT0L = 0x00000012 DBAT0U = 0x00007fff DBAT1L = 0x00000000 DBAT1U = 0x00000000
DBAT2L = 0x00000000 DBAT2U = 0x00000000 DBAT3L = 0xffc0002a DBAT3U = 0xffc0007f
SDR1 = 0x3fe0001f TLBMISS= 0x00000000

monitor: command "boot" aborted due to exception

System Bootstrap, Version 12.4(12.2r)T, RELEASE SOFTWARE (fc1)
Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
Copyright (c) 2006 by cisco Systems, Inc.
Socket jumper: not present Failsafe jumper: present = normal
FPGA revision 0x00000026
C7200 platform with 1046528 Kbytes of main memory


Readonly ROMMON initialized
string is disk2:c7200p-advipservicesk9-mz.150-1.M4.bin

Self decompressing the image : ####################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################################### [OK]


=== Flushing messages () ===

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1833
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

Re: Problem z uruchomieniem router'a C7206VXR

#2

#2 Post autor: frontier » 31 maja 2016, 10:26

Prawdopodobnie masz walniety RAM.
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

Awatar użytkownika
marszan
fresh
fresh
Posty: 2
Rejestracja: 29 sty 2015, 13:47

Re: Problem z uruchomieniem router'a C7206VXR

#3

#3 Post autor: marszan » 01 cze 2016, 09:03

Witam

Dzięki za odpowiedź, jeżeli chodzi o pamięć RAM to podmieniliśmy ją ze sprawnego urządzenia z tym samym skutkiem.

pzdr

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1833
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

Re: Problem z uruchomieniem router'a C7206VXR

#4

#4 Post autor: frontier » 01 cze 2016, 10:48

Sprawdz sobie jeszcze tym toolem https://www.cisco.com/pcgi-bin/Support/ ... er/home.pl - u mnie w robocie niestety nie dziala przez proxy a nie mam czasu przelaczyc sie na bezposrednie polaczenie.

Jak wymiana pamieci nie zadzialala to obstawiam cos powazniejszego = nie pobawisz sie tym pudelkiem...
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

ODPOWIEDZ