2811 problem z flash

Wszystkie rozmowy związane z problemem z hardwarem, supportowanymi funkcjonalnościami, wydajnością urządzeń itp.

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
pad19
member
member
Posty: 26
Rejestracja: 19 wrz 2015, 21:51

2811 problem z flash

#1

#1 Post autor: pad19 » 23 wrz 2016, 22:34

Nie mogę załadować IOS z żadnej karty flash.
Podczas uruchomienia pokazuje się poniższe:

Kod: Zaznacz cały

c2811 processor with 262144 Kbytes of main memory
Main memory is configured to 64 bit mode with ECC enabled


Readonly ROMMON initialized
Checksum failed on piptom-atafslib-m
Expected checksum: 14, calculated checksum: 9c
open: file "piptom-atafslib-m" not found
open(): Open Error = -1
loadprog: error - on file open
cannot load the monitor library "bootflash:%piptom-atafslib-m"
                                from device: compact flashboot: cannot open "flash:"
boot: cannot determine first executable file name on device "flash:"
c2811 processor with 262144 Kbytes of main memory
Main memory is configured to 64 bit mode with ECC enabled


Readonly ROMMON initialized
rommon 1 >
Po wyjęciu karty flash:

Kod: Zaznacz cały

rommon 6 > dir flash:
dir: cannot open device "flash:"
Po włożeniu:

Kod: Zaznacz cały

rommon 8 > dir flash:
Checksum failed on piptom-atafslib-m
Expected checksum: 14, calculated checksum: ffdb
open: file "piptom-atafslib-m" not found
open(): Open Error = -1
loadprog: error - on file open
cannot load the monitor library "bootflash:%piptom-atafslib-m"
                                from device: compact flashdir: cannot open device "flash:"
Router już taki kupiłem. Jak to dalej sprawdzać, co można więcej zrobić?

lbromirs
CCIE
CCIE
Posty: 3936
Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44

Re: 2811 problem z flash

#2

#2 Post autor: lbromirs » 23 wrz 2016, 22:48

Reklamuj u sprzedawcy. Masz chyba walnięty slot flash skoro nie działa przy 'żadnej' karcie flash.

sayeret
wannabe
wannabe
Posty: 57
Rejestracja: 10 cze 2007, 12:08
Lokalizacja: Kraków

Re: 2811 problem z flash

#3

#3 Post autor: sayeret » 24 wrz 2016, 22:32

Pewnie kupiłeś na allegro u pewnego znanego i nieciekawego sprzedawcy. Reklamuj.

DawidS28
wannabe
wannabe
Posty: 113
Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: 2811 problem z flash

#4

#4 Post autor: DawidS28 » 24 wrz 2016, 22:46

Sprawdzić na innej kostce flash. Sprawdzić, czy kostka nie ma za dużego rozmiaru dla 2811. Jeśli Kraków, to mogę pożyczyć inną do testów.

Awatar użytkownika
vrankom
wannabe
wannabe
Posty: 1075
Rejestracja: 21 lis 2006, 10:27
Lokalizacja: Warsaw
Kontakt:

Re: 2811 problem z flash

#5

#5 Post autor: vrankom » 24 wrz 2016, 23:05

akurat flashki do 2811 maja swoje wymagania :D
mam pare w zapasie jak chcesz moge ci jedna odstapic

/V.

ODPOWIEDZ