CISCO NEXUS 2148T vs 3750G

Wszystkie rozmowy związane z problemem z hardwarem, supportowanymi funkcjonalnościami, wydajnością urządzeń itp.

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
pad19
member
member
Posty: 26
Rejestracja: 19 wrz 2015, 21:51

CISCO NEXUS 2148T vs 3750G

#1

#1 Post autor: pad19 »

Czy mógłby ktoś coś opowiedzieć ogólnie o serii Cisco Nexus?
Jak one się mają np taki 2148T do 3750G?
Czym się głownie różnią?
Czy to jest ta sama składnia czy tam inny system już siedzi?
Jak z funkcjonalnością i wydajnością?

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

Re: CISCO NEXUS 2148T vs 3750G

#2

#2 Post autor: Seba »

Nie ma czego porównywać, ponieważ Nexus 2k nie jest stacjonarnym przełącznikiem; to jest karta rozszerzeń, FEX - Fabric Extender do innych przełączników z rodziny Nexus.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

pad19
member
member
Posty: 26
Rejestracja: 19 wrz 2015, 21:51

Re: CISCO NEXUS 2148T vs 3750G

#3

#3 Post autor: pad19 »

Czy jest jakiś inny Cisco Nexus, który jest samodzielnym urządzeniem, ma 48 portów miedzianych Gigabit Ethernet oraz 4 SFP+ ?

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

Re: CISCO NEXUS 2148T vs 3750G

#4

#4 Post autor: Seba »

Nexus 3048 dla przykładu, ale pytanie dlaczego Nexus? Albo inaczej, a do czego to ma służyć?
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

pad19
member
member
Posty: 26
Rejestracja: 19 wrz 2015, 21:51

Re: CISCO NEXUS 2148T vs 3750G

#5

#5 Post autor: pad19 »

Jako core sieci, do datacenter, gdzie reszta urządzeń ma porty miedziane + 3 światłowody do innych DC.
Jedyne co chce obecnie robić to vlany, ok 1500 aktywnych + ewentualnie przycinanie pasma na tych vlanach.
W przyszłości chciałby zrobić ring pomiędzy serwerowniami, żeby była to forma backupu w razie jakiejś awarii. Aby switch widział wszystkie inne switche(inne DC), poza tym co uległ awarii oczywiście.

ODPOWIEDZ