Router ADSL z bramka VOIP

Wszystkie rozmowy związane z problemem z hardwarem, supportowanymi funkcjonalnościami, wydajnością urządzeń itp.

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
CISCOFun
member
member
Posty: 28
Rejestracja: 19 wrz 2014, 20:49
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Router ADSL z bramka VOIP

#1

#1 Post autor: CISCOFun » 25 sty 2017, 13:20

Witam Panowie tym razme poszukuje czegos na zastepstwo Liveboxa od orange ...
znajde cos takiego ?
czy odzielnie router a oddzielnie bramka ?

Kyniu
wannabe
wannabe
Posty: 3441
Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23
Kontakt:

Re: Router ADSL z bramka VOIP

#2

#2 Post autor: Kyniu » 25 sty 2017, 13:41

Kto bogatemu zabroni. Router 29xx + CCME + karta HWIC 2/4FXS + HWIC z modemem ADSL (odpowiedni annex).
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.

Awatar użytkownika
drake
CCIE
CCIE
Posty: 1432
Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Lokalizacja: Dortmund, DE

Re: Router ADSL z bramka VOIP

#3

#3 Post autor: drake » 26 sty 2017, 12:14

Hehe, nikt nie zabroni, pytanie w jakim budzecie. Ja musze przyznac ze choc Cisco zawodowo, to prywatnie w domu uzywam Fritzboxa jako kombajn GW ;) I jest wszystko - ipv4/6, voip z numerami PL/DE, obsluga 3 telefonow DECT, drukarka sieciowa, WLAN, zdalny VPN, VDSL... etc. etc. Osobiscie - naprawde polecam!

Pozdruffka!
Never stop exploring :)

CISCOFun
member
member
Posty: 28
Rejestracja: 19 wrz 2014, 20:49
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: Router ADSL z bramka VOIP

#4

#4 Post autor: CISCOFun » 26 sty 2017, 12:49

@drake

jakis konkretny model ?

Awatar użytkownika
drake
CCIE
CCIE
Posty: 1432
Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Lokalizacja: Dortmund, DE

Re: Router ADSL z bramka VOIP

#5

#5 Post autor: drake » 26 sty 2017, 12:59

CISCOFun pisze:@drake

jakis konkretny model ?
Zalezy co masz jako WAN i czego potrzebujesz. Zajrzyj na https://pl.avm.de/ - produkty. Na niemieckim ebayu lata dosyc sporo uzywek, czasem mozna tanio wyrwac nowke (duzo ludzi oferuje je, bo dostaja przy odnowieniu umowy lub upgrade lacza).

Pozdruffka!
Never stop exploring :)

Kyniu
wannabe
wannabe
Posty: 3441
Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23
Kontakt:

Re: Router ADSL z bramka VOIP

#6

#6 Post autor: Kyniu » 26 sty 2017, 14:10

drake pisze:Hehe, nikt nie zabroni, pytanie w jakim budzecie.
Pytanie zadano na forum Cisco w dziale "Hardware Cisco". Więc zakładam, że autor pyta o Cisco. Jak nie, to znaczy, że nie wie gdzie i o co pyta.
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.

kurđ
wannabe
wannabe
Posty: 217
Rejestracja: 13 kwie 2005, 07:15
Lokalizacja: München
Kontakt:

Re: Router ADSL z bramka VOIP

#7

#7 Post autor: kurđ » 26 sty 2017, 17:44

Dokładnie też miałem napisać Fritzbox, ale skoro dział cisco to się wstrzymałem.

A jeśli już ma być FB to oczywiście najlepszy 7490 - coś ok 800pln.
MfG
Kurđ
[CCNA+W][CCNP][MCSE 2000/2003+M+S][MCTS][MCITP Ex2010]
Windowsinfo

ODPOWIEDZ