CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 19 kwie 2018, 19:07

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 21 sie 2017, 12:44 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Posty: 104
Lokalizacja: Kraków
Cześć!

Jest (to znaczy: ja mam) problem. :D

Switch Catalyst 3750E, w środku IOS 12.3 z IP Services. Ktoś kiedyś wpisał hasło, ktoś inny potem wpisał no service password-recovery, a ja teraz mam switcha z hasłem, którego nie znam, który przy starcie nie reaguje na break, ani na początku (żeby wejść do rommona), ani na początku ładowania IOS-a (żeby pominąć konfigurację).

Switch jest stary, bez kontraktu, ze źródła w stylu eBay, z czego wnioskuję, że zostałem z nim sam.

Czy ktoś kiedyś próbował zerowania/wymiany kostki NVRAM w switchu? Czy jest jeszcze jakaś inna możliwość, której nie znam?

Z góry dzięki!


Na górę
Post #2 : 21 sie 2017, 12:49 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 paź 2008, 12:24
Posty: 266
A przyciskiem z przodu nie da się pyknąć do factory defaults?
Nie jestem pewien, ale chyba trzeba przytrzymać 15 sekund.


Na górę
Post #3 : 21 sie 2017, 12:50 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Posty: 104
Lokalizacja: Kraków
Niestety, efekt taki sam jak z break - nie reaguje.


Na górę
Post #4 : 22 sie 2017, 08:45 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 28 sty 2008, 21:55
Posty: 174
A co z procedurą? LINK

Hasła i konfigu nie odzyskasz (no chyba że masz backup), ale urządzenie tak.

_________________
“Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” - A.C.Clark


Na górę
Post #5 : 22 sie 2017, 10:15 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1825
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
A co z procedurą? LINK

Hasła i konfigu nie odzyskasz (no chyba że masz backup), ale urządzenie tak.
Zgaduje ze to jest dla nowszego softu, jak ma starszy to moze ta procedura nie dzialac.

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #6 : 22 sie 2017, 11:18 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Posty: 104
Lokalizacja: Kraków
O, a jednak zadziałało. Nie mam pojęcia, czemu mi wcześniej nie wyszło wciskanie przycisku, może zbyt słabo, teraz już zdążyłem wyjąć switcha z szafy...

Dzięki!


Na górę
Post #7 : 22 sie 2017, 12:15 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 paź 2008, 12:24
Posty: 266
Przytrzymanie przycisku dało radę? :)


Na górę
Post #8 : 22 sie 2017, 13:19 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Posty: 104
Lokalizacja: Kraków
Tak :D


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl