jakie urządzenie??

Wszystkie rozmowy związane z problemem z hardwarem, supportowanymi funkcjonalnościami, wydajnością urządzeń itp.

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
bob101
rookie
rookie
Posty: 10
Rejestracja: 07 lip 2008, 19:20

jakie urządzenie??

#1

#1 Post autor: bob101 »

Witam:)
Mam pewien problem, mianowicie:
Mam w domu neostrade tp. i 3 kompy(PC, 2laptopki) no i neostrada działa w całym domu przewodowo i bezprzewodowo bez problemu. Ale ostatnio pojawił mi się problem bo siostra która wybudowała się zaraz obok mojego domu chciałaby mieć internet i chciałbym udostępnić jej sygnał z mojej neostrady. Chodzi oto że zasięg mojego neo nie chwyta jej komputera który jest w innym budynku jakieś ok 30 metrów dalej. Chciałbym już kupić jakieś użądzenie firmy cisco żeby potem jak będe się bawił(rozbudowywał moją sięć) chodzby do laborków do CNNP wszystko grało.


Możecie mi coś poradzić bo dopiero jakiś miesiąc temu zacząłem poznawać teorie cisco i jeszcze nie jestem w tym obcykany.

Dzięki pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Sofcik
wannabe
wannabe
Posty: 1026
Rejestracja: 28 mar 2006, 15:29
Lokalizacja: Warszawa

#2

#2 Post autor: Sofcik »

To może najpierw zacznij od przeczytania umowy z TPSA dotyczącej NEO.
OIDP to udostępnianie sygnału poza lokal mieszkalny jest nielegalne ...

--
Pozdrawiam
Piotrek

bob101
rookie
rookie
Posty: 10
Rejestracja: 07 lip 2008, 19:20

#3

#3 Post autor: bob101 »

Nie no dzięki...

Awatar użytkownika
megabajt
member
member
Posty: 45
Rejestracja: 13 lip 2008, 23:58
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

#4

#4 Post autor: megabajt »

A jaki masz AP? Nie podales wogole jaki posiadasz sprzet. Mozesz sprobowac zwiekszyc poziom mocy (nie polecam) a najlepiej do dokup sobie antene kierunkowa i wyceluj ja "w siostre". Tylko tak jak wspomnial kolega, udostepnianie poza lokal jest nielegalne (podobnie ze zwiekszaniem mocy nadajnika - dla 2,4 GHz limit jest 100 mW)
.ılı..ılı. http://megabajt.ovh.org/studia/ .ılı..ılı.

bob101
rookie
rookie
Posty: 10
Rejestracja: 07 lip 2008, 19:20

#5

#5 Post autor: bob101 »

Mój AP Sagem livebox

Awatar użytkownika
snowi
wannabe
wannabe
Posty: 89
Rejestracja: 04 gru 2005, 20:18
Lokalizacja: Torun

#6

#6 Post autor: snowi »

Zacząłbym od wrzycenia tego Livebox'a do śmietnika i ugniecenia nogą (nóz mi się otwiera jak słysze LIVEBOKS :) ). Proponowałbym jakiegoś Netgear, Linksys'a w zależności od potrzeb i jakąś antene kierunkową.

Awatar użytkownika
megabajt
member
member
Posty: 45
Rejestracja: 13 lip 2008, 23:58
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

#7

#7 Post autor: megabajt »

Popieram. Nic z tym cudem nie zrobisz, zeby dostosowac go do Twoich potrzeb. Tylko z tym gnieceniem noga sie powstrzymaj bo ustrojstwo pewnie jest w dzierzawie i nie nalezy do Ciebie ;p
.ılı..ılı. http://megabajt.ovh.org/studia/ .ılı..ılı.

Awatar użytkownika
weis
wannabe
wannabe
Posty: 1450
Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15

#8

#8 Post autor: weis »

Linksys WRT54GL+linux onboard i wszystko będzie działać aż miło.
A tą cudowną choinkę z TP możesz w jakiś spektakularny sposób zniszczyć(to chyba jedyna przyjemność związana z obcowaniem z tym "czymś").
Fire, aim, ready!

bob101
rookie
rookie
Posty: 10
Rejestracja: 07 lip 2008, 19:20

#9

#9 Post autor: bob101 »

Witam czy jest jakaś różnica między
Linksys WRT54GL a Linksys WRT54GL-EU
Czy któryś jest lepszy, praktyczniejszy?
Pytam bo ten drugi znalazłem na aukcji niedaleko mnie i go mogę szybko odebrać więc nie wiem czy jest lepszy gorszy ,bo napisaliscie że mam sobie załatwić Linksys WRT54GL
Dzięki

Awatar użytkownika
weis
wannabe
wannabe
Posty: 1450
Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15

#10

#10 Post autor: weis »

EU oznacza że jest to wydanie na rynek europejski. Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę to wersja. Ale przy WRT54GL (ale już nie WRT54GS!) nie robi to większej różnicy czy będzie to wersja 1.0 czy 1.1, chyba że zamierzasz bawić się w rozkręcanie tego routerka i dokładanie do niego gniazda kart flash ;) Wtedy ponoć lepiej mieć wersje 1.1.
Fire, aim, ready!

bob101
rookie
rookie
Posty: 10
Rejestracja: 07 lip 2008, 19:20

#11

#11 Post autor: bob101 »

Tak właśnie myślałem ale nie byłem pewien, dzięki pozdrawiam

Awatar użytkownika
weis
wannabe
wannabe
Posty: 1450
Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15

#12

#12 Post autor: weis »

Helped?
Fire, aim, ready!

rimowals
wannabe
wannabe
Posty: 617
Rejestracja: 11 mar 2008, 22:47

#13

#13 Post autor: rimowals »

lol, rozdaja za te helpedy jakies prezenty, ze tak sie niektorzy o nie upominaja? :D

Awatar użytkownika
weis
wannabe
wannabe
Posty: 1450
Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15

#14

#14 Post autor: weis »

Nie rozdają ale zawsze jest miło dostać helpeda jak się komuś pomogło. A że kolega który miał problem jest w miarę nowy na forum to może o takiej funkcjonalności nie wiedzieć. A jeśli uważa że nikt mu w tym wątku nie pomógł to już jego sprawa.
Fire, aim, ready!

Awatar użytkownika
Wlochaty
wannabe
wannabe
Posty: 492
Rejestracja: 30 wrz 2006, 17:11
Lokalizacja: Warszawa

#15

#15 Post autor: Wlochaty »

nie mniej jednak jakis niesmak pozostaje ;p
Wlochaty

ODPOWIEDZ