jakie urządzenie??

Wszystkie rozmowy związane z problemem z hardwarem, supportowanymi funkcjonalnościami, wydajnością urządzeń itp.

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
marcins
Site Admin
Site Admin
Posty: 3183
Rejestracja: 22 mar 2004, 09:05
Kontakt:

#16

#16 Post autor: marcins »

HA :)
mikrotik :))

Awatar użytkownika
kollek
wannabe
wannabe
Posty: 287
Rejestracja: 08 sty 2008, 12:55
Lokalizacja: Wroclaw

#17

#17 Post autor: kollek »

Gdybys chcial wrzucic na linksysa tomato to masz tu pare linkow:

http://www.openlinksys.info/wiki/tomato/doku.php

skrypt Robsona, do dzielenia Internetu po końcówkach, który znajduje się
http://openlinksys.info/forum/viewthrea ... ad_id=1661 można go pobrać w dziale Download(należy się zarejestrować).


Tutaj znajduje się tablica ogłoszeń by tabor , toturial dla zielonych

Awatar użytkownika
weis
wannabe
wannabe
Posty: 1450
Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15

#18

#18 Post autor: weis »

Jeśli potrzebujesz całkiem prostego jak i funkcjonalnego softu to polecam http://www.linksysinfo.co.uk/thibor/ . Akurat w tym wydaniu całkiem miło i przyjemnie działa "QoS".
Fire, aim, ready!

bob101
rookie
rookie
Posty: 10
Rejestracja: 07 lip 2008, 19:20

#19

#19 Post autor: bob101 »

no już o tomato czytałem na pewno go będę chciał załadować...
Mówiliście w postach wcześniejszych że tego liveboxa moge sobie wyje... ale to chyba nie do końca bo wtedy jako tako nie będe miał modemu co nie? przecież Linksys WRT54GL to jest Router a nie modem więc skąd będę miał sygnał internetu? Chyba że WRT54Gl to jakiś modemo-router czy co ? Soryy że takie pytanie ale się trochę potraciłem:)
Dzięki pozdro...

Awatar użytkownika
weis
wannabe
wannabe
Posty: 1450
Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15

#20

#20 Post autor: weis »

Niestety wtedy potrzebny jest modem zewnętrzny.
Fire, aim, ready!

bob101
rookie
rookie
Posty: 10
Rejestracja: 07 lip 2008, 19:20

#21

#21 Post autor: bob101 »

Ok,
To obojętnie jaki modem to może być, a nie będzie problemu z konfiguracją neostrady jak wyrzucę liveboxa a zamontuje zew.modem+WRT54GL?
Dzięki:)

ODPOWIEDZ