CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 25 Mar 2017, 20:40

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page Previous 1 2 3
Author Message
Post #31 Posted: 20 Mar 2017, 16:04 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 08 Jun 2015, 20:38
Posts: 53
Ok masz rację. Twój ulubiony vendor ma nie ze swojej winy problemy z dostawcą, a inny vendor nikczemnie i celowo włożył gorszy podzespół. Jakby to była jego wina, że podzespół nie trzyma parametrów. EOT, wróć może do tematu wątku.


Last edited by bbartlomiej on 20 Mar 2017, 16:04, edited 1 time in total.

Top
   
Post #32 Posted: 20 Mar 2017, 16:13 
Online
wannabe
wannabe

Joined: 04 Nov 2006, 16:23
Posts: 3237
bbartlomiej wrote:
Z niczym nie pojechałem, ale widzę, że jesteś pewny, że w Cisco to przypadek (z modułami pamięci też? Kolejny raz zawinił dostawca http://www.cisco.com/c/en/us/about/supp ... tml#~focus), a Łotysze zrobili to ze złośliwości i oszczędności. I nie, to nie jest co innego.


OK, Cisco z oszczędności wybrało Intela jako dostawcę procesorów. Niech i tak będzie.

_________________
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.


Top
   
Post #33 Posted: 20 Mar 2017, 16:17 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 08 Jun 2015, 20:38
Posts: 53
Post do usunięcia


Top
   
Post #34 Posted: 20 Mar 2017, 16:20 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 04 Jul 2011, 10:25
Posts: 334
bbartlomiej wrote:
Jak ktoś zna RFC i standardy, to raczej umie doprowadzić nawet Mikrotika do działania.


Ale tu nie chodzi o to żeby siedzieć nad tym nie wiadomo ile, chyba że ktoś chce iść w tę stronę i obsługiwać MT. Ja nie chcę i nie tykam się tego czegoś, co więcej jeśli zdarzy się, że ktoś ma to coś po swojej stronie i chciałby mojej pomocy to ja odmawiam :)
Dlaczego ?
1. nie mam ochoty, odkrywać koła na nowa, o czym już napomknął kyniu
2. zazwyczaj ten ktoś, to niezły ścibi grosz i jak usłyszy ile trzeba by było zapłacić za choćby dwie godziny pracy, to mówi że przecież sprzęt który kupił, był niewiele droższy :D i zaczyna się cała litania czy nie da się taniej itp. itd.

I jasna sprawa, że nie ma co wybierać sprzętu dużych vendorów do domu ale też nie ma co się pakować w coś "egzotycznego"

_________________
Ups I switched again =)


Top
   
Post #35 Posted: 22 Mar 2017, 15:20 
Offline
rookie
rookie

Joined: 22 Apr 2016, 10:14
Posts: 12
Kyniu wrote:
scoon wrote:
Generalnie wydaje mi się, że każdy wątek tego typu powinien zaczynać się od budżetu jaki na to jest przewidziany... :)


Idea słuszna ale w praktyce każdy zaczynałby się "mam stówkę, chce nową beemkę full wypas" albo "szukam frajera, co da za piątaka".

Kyniu, scoon, i tak właśnie jest w przypadku tego tematu:

Quote:
Najlepiej żeby cena tego dobrodziejstwa nie była zbyt wysoka (tzn najlepiej jak zmieścimy się z trzech cyfrach za jedno urządzenie).

Z małym błędem (z/w* trzech cyfrach za jedno urządzenie) ale miałem na myśli do tysiąca zł za jeden AP.

Widzę, że wywiązała się niezła dyskusja. Nad MT myślałem, ale niestety nie mam czasu by w tym grzebać. Gdybym był 15-20 lat młodszy to byłoby co innego :)


Top
   
Post #36 Posted: 22 Mar 2017, 16:16 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 29 Nov 2013, 12:08
Posts: 253
Location: Poland / Warsaw
No to jak masz do tysiąca to zdecydowanie polecam Arube IAP. Spełni Twoje wszystkie wymagania i po skonfigurowaniu działa bez dotykowo


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page Previous 1 2 3

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited