CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 17 gru 2017, 05:06

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z PRIME
Post #1 : 03 paź 2017, 13:55 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25
Posty: 388
Hej, mam takiego PRIME'a:
3.1.0.0.132

I działał OK ale kiedyś, nie wiem kiedy :) robi takiego cuda, dodaje usera z terminem ważności na koniec roku i wszystko śmiga. Po jakimś czasie patrzę, a wszyscy userzy mają "expired", wie ktoś może o co chodzi ?

_________________
Ups I switched again =)


Na górę
Post #2 : 04 paź 2017, 11:00 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 maja 2006, 14:28
Posty: 273
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj:
Hej, mam takiego PRIME'a:
3.1.0.0.132

I działał OK ale kiedyś, nie wiem kiedy :) robi takiego cuda, dodaje usera z terminem ważności na koniec roku i wszystko śmiga. Po jakimś czasie patrzę, a wszyscy userzy mają "expired", wie ktoś może o co chodzi ?
W Primie nie jest tak, że jak użytkownik się nie loguję przez 3 miesiące to blokuje Ci konto.

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek Te.


Na górę
Post #3 : 04 paź 2017, 22:36 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 mar 2004, 11:03
Posty: 763
Lokalizacja: Wrocław/Warszawa
Cytuj:
Hej, mam takiego PRIME'a:
3.1.0.0.132

I działał OK ale kiedyś, nie wiem kiedy :) robi takiego cuda, dodaje usera z terminem ważności na koniec roku i wszystko śmiga. Po jakimś czasie patrzę, a wszyscy userzy mają "expired", wie ktoś może o co chodzi ?
Tym nie zarządza Prime, on tylko wysyła te konta do utworzenia na WLC a potem czeka na trap zwrotny (albo odpytuje, nie chce mi się teraz sprawdzać od której wersji), że skończyła im się data ważności i robi im Expired lub usuwa, zależnie od ustawień. Więc szukaj raczej, co się dzieje złego na kontrolerze.

_________________
Pozdrawiam z Wrocławia (no dobra, teraz z Wawy) - Mariusz @@@ Linkedin - zapraszam: http://pl.linkedin.com/in/trojanowski


Na górę
Post #4 : 05 paź 2017, 09:35 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25
Posty: 388
Właśnie wiem, że tym zarządza WLC. Problem pojawił się w momencie (o ile mnie pamięć nie myli) jak postawiłem na nowo PRIME. Wcześniej miałem 3.0, zrobiłem UPDATE do 3.1 i PRIME zaczął chodzić tak wolno, że nie dało się go użytkować, więc zainstalowałem od nowa wersję 3.1 i problemy z wydajnością się skończyły. Licencję łyknął bez problemu ale pojawiły się problemy z kontami GUEST'ów.

Poszperam jeszcze w WLC i może coś znajdę.

_________________
Ups I switched again =)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl