Problem z PRIME

Wszystko co się wiąże z technologiami bezprzewodowymi

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 401
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

Problem z PRIME

#1

#1 Post autor: art » 03 paź 2017, 13:55

Hej, mam takiego PRIME'a:
3.1.0.0.132

I działał OK ale kiedyś, nie wiem kiedy :) robi takiego cuda, dodaje usera z terminem ważności na koniec roku i wszystko śmiga. Po jakimś czasie patrzę, a wszyscy userzy mają "expired", wie ktoś może o co chodzi ?
Ups I switched again =)

Awatar użytkownika
toczyskik
wannabe
wannabe
Posty: 282
Rejestracja: 09 maja 2006, 14:28
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem z PRIME

#2

#2 Post autor: toczyskik » 04 paź 2017, 11:00

art pisze:Hej, mam takiego PRIME'a:
3.1.0.0.132

I działał OK ale kiedyś, nie wiem kiedy :) robi takiego cuda, dodaje usera z terminem ważności na koniec roku i wszystko śmiga. Po jakimś czasie patrzę, a wszyscy userzy mają "expired", wie ktoś może o co chodzi ?
W Primie nie jest tak, że jak użytkownik się nie loguję przez 3 miesiące to blokuje Ci konto.
Pozdrawiam
Krzysiek Te.

Awatar użytkownika
bigboss
CCIE
CCIE
Posty: 756
Rejestracja: 08 mar 2004, 11:03
Lokalizacja: Wrocław/Warszawa
Kontakt:

Re: Problem z PRIME

#3

#3 Post autor: bigboss » 04 paź 2017, 22:36

art pisze:Hej, mam takiego PRIME'a:
3.1.0.0.132

I działał OK ale kiedyś, nie wiem kiedy :) robi takiego cuda, dodaje usera z terminem ważności na koniec roku i wszystko śmiga. Po jakimś czasie patrzę, a wszyscy userzy mają "expired", wie ktoś może o co chodzi ?
Tym nie zarządza Prime, on tylko wysyła te konta do utworzenia na WLC a potem czeka na trap zwrotny (albo odpytuje, nie chce mi się teraz sprawdzać od której wersji), że skończyła im się data ważności i robi im Expired lub usuwa, zależnie od ustawień. Więc szukaj raczej, co się dzieje złego na kontrolerze.
Pozdrawiam z Wrocławia (no dobra, teraz z Wawy) - Mariusz @@@ Linkedin - zapraszam: http://pl.linkedin.com/in/trojanowski

Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 401
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

Re: Problem z PRIME

#4

#4 Post autor: art » 05 paź 2017, 09:35

Właśnie wiem, że tym zarządza WLC. Problem pojawił się w momencie (o ile mnie pamięć nie myli) jak postawiłem na nowo PRIME. Wcześniej miałem 3.0, zrobiłem UPDATE do 3.1 i PRIME zaczął chodzić tak wolno, że nie dało się go użytkować, więc zainstalowałem od nowa wersję 3.1 i problemy z wydajnością się skończyły. Licencję łyknął bez problemu ale pojawiły się problemy z kontami GUEST'ów.

Poszperam jeszcze w WLC i może coś znajdę.
Ups I switched again =)

ODPOWIEDZ