CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 19 kwie 2018, 19:29

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 27 mar 2018, 16:28 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 24 sty 2012, 11:36
Posty: 109
Lokalizacja: Warszawa
Cześć, potrzebuję stworzyć dwie osobne sieci WiFi, które zmapowane będą w tym samym VLANie. Pierwszy SSID ma być tylko w paśmie 2.4GHz a drugi tylko w 5GHz. Czy wymuszanie pasma dla konkretnego SSIDa ustawia się w konfiguracji WLAN czy raczej w konfiguracji AP?

Cała infra w oparciu o kontroler.


Na górę
Post #2 : 28 mar 2018, 13:58 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1626
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Cześć, potrzebuję stworzyć dwie osobne sieci WiFi, które zmapowane będą w tym samym VLANie. Pierwszy SSID ma być tylko w paśmie 2.4GHz a drugi tylko w 5GHz. Czy wymuszanie pasma dla konkretnego SSIDa ustawia się w konfiguracji WLAN czy raczej w konfiguracji AP?

Cała infra w oparciu o kontroler.
Na kontrolerze to definiujesz, nie AP. Zakladki....

CONTROLLER - > dodajesz nowy intefejs, w sekcji Interface Address definiujesz adresacje oraz Interface Address

potem ustawiasz dla SSID

Zakladka WLANS - SSID twoje - > Interface / Interface Group

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #3 : 28 mar 2018, 15:23 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 24 sty 2012, 11:36
Posty: 109
Lokalizacja: Warszawa
Tak mam, skonfigurowany zaadresowany interfejs, skonfigurowany SSID z tymże interfejsem ale chodzi mi o to czy jest możliwość dodania 2go SSIDa pod ten sam interfejs (przy próbie dodania dostaje info, że jest w użyciu). Ogólnie to zależy mi na tym żeby stworzyć 2 różne SSIDy na tym samym interfejsie po to żebym miał w powietrzu SSID1 w paśmie 2.4GHz i SSID2 w paśmie 5GHz.


Na górę
Post #4 : 28 mar 2018, 17:45 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1626
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Tak mam, skonfigurowany zaadresowany interfejs, skonfigurowany SSID z tymże interfejsem ale chodzi mi o to czy jest możliwość dodania 2go SSIDa pod ten sam interfejs (przy próbie dodania dostaje info, że jest w użyciu). Ogólnie to zależy mi na tym żeby stworzyć 2 różne SSIDy na tym samym interfejsie po to żebym miał w powietrzu SSID1 w paśmie 2.4GHz i SSID2 w paśmie 5GHz.
2 SSID na tym samym int powinny dzialac.

ps. moze zalezy jaka wersje softu masz

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #5 : 28 mar 2018, 19:33 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 18 lut 2011, 12:28
Posty: 185
Cytuj:
Tak mam, skonfigurowany zaadresowany interfejs, skonfigurowany SSID z tymże interfejsem ale chodzi mi o to czy jest możliwość dodania 2go SSIDa pod ten sam interfejs (przy próbie dodania dostaje info, że jest w użyciu). Ogólnie to zależy mi na tym żeby stworzyć 2 różne SSIDy na tym samym interfejsie po to żebym miał w powietrzu SSID1 w paśmie 2.4GHz i SSID2 w paśmie 5GHz.
O ile się nie mylę to konfiguruje się to z poziomu WLAN. Wchodzisz w konfigurację danego WLAN'u, zakładka "General" i wybierasz określone Radio Policy.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl