WLC i filtracia mac

Wszystko co się wiąże z technologiami bezprzewodowymi

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
piter1789
wannabe
wannabe
Posty: 201
Rejestracja: 01 wrz 2014, 10:46

WLC i filtracia mac

#1

#1 Post autor: piter1789 »

Witam,
uruchomiłem sieć WLAN z filtracją MAC i to wszystko działa ok. Serwerem do AAA jest ISE.
I pojawia się pytanie:
jeśli urządzenie się podłącza do sieci, ale nie ma go w bazie to go nie wpuszcza i to jest ok. Natomiast dodaję go do ISE i próbuję się ponownie podłączyć. I też się nie udaje. Dopiero po jakiś czasie. Domyślam, że się WLC ma jakiś timer, ale nie mogę go zlokalizować....

chunkpunk
member
member
Posty: 45
Rejestracja: 31 mar 2011, 10:40

Re: WLC i filtracia mac

#2

#2 Post autor: chunkpunk »

A nie lepiej 802 ?
Pytanie o konfiguracje .. jaka ? co pkazuje livelog
Moze wpada do rejected.
Generalnie mozna gdybac za malo informacji
:)

piter1789
wannabe
wannabe
Posty: 201
Rejestracja: 01 wrz 2014, 10:46

Re: WLC i filtracia mac

#3

#3 Post autor: piter1789 »

802.1X jest ok;) pod warunkiem, że urządzenie coś takiego ma ;) niestety jest tylko PSK, i do tego chcę dodatkowo filtrować urządzenia.

Kyniu
wannabe
wannabe
Posty: 3535
Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23
Kontakt:

Re: WLC i filtracia mac

#4

#4 Post autor: Kyniu »

piter1789 pisze: 11 paź 2020, 10:48 802.1X jest ok;) pod warunkiem, że urządzenie coś takiego ma ;)
Dla takich urządzeń wymyślono MAC-based authentication.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure. ITIL: Foundation. PPL(A)
https://www.facebook.com/itserviceskielce/ :: https://www.linkedin.com/company/itservicespoland :: https://www.linkedin.com/in/krzysztofkania/

piter1789
wannabe
wannabe
Posty: 201
Rejestracja: 01 wrz 2014, 10:46

Re: WLC i filtracia mac

#5

#5 Post autor: piter1789 »

No tak;) ale to dwa oddzielne SSID ;)

ODPOWIEDZ