Prime i Lobby Admin

Wszystko co się wiąże z technologiami bezprzewodowymi

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 404
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

Prime i Lobby Admin

#1

#1 Post autor: art » 07 paź 2016, 14:11

Hej.

Mam Prime 3.1 i chciałbym skonfigurować Lobby Ambassador z uwierzytelnieniem Windows AD z wykorzystaniem windows Radius/NPS. Niestety nie chce mi to działać, Radiusy w po stronie PI zrobione, polisy po stronie NPS również. W logach na radiusie widzę, iż użytkownik został uwierzytelniony i dostał Full Access ale Prime informuje, że podano zły login lub hasło użytkownika.

Takie coś zrobiłem po stronie NPS'a, próbowałem również samo role0 i tylko task8 ale nic to nie dało :-/

Kod: Zaznacz cały

NCS:role0=Lobby Ambassador
NCS:task0=Lobby Ambassador User Preferences
NCS:task1=Custom Composite Report
NCS:task2=Advanced search access
NCS:task3=License Check
NCS:task4=TAC Case Management Tool
NCS:task5=Configure Guest Users
NCS:task6=OnlineHelp
NCS:task7=Automated Feedback
NCS:task8=LOBBY-AMBASSADOR-GLOBAL
NCS:virtual-domain0=ROOT-DOMAIN

Ktoś ma jakiś pomysł ?

Pozdrawiam,

Art
Ups I switched again =)

kurđ
wannabe
wannabe
Posty: 217
Rejestracja: 13 kwie 2005, 07:15
Lokalizacja: München
Kontakt:

Re: Prime i Lobby Admin

#2

#2 Post autor: kurđ » 07 paź 2016, 15:09

Próbowałeś logowania w formie domena\username albo tylko username?
MfG
Kurđ
[CCNA+W][CCNP][MCSE 2000/2003+M+S][MCTS][MCITP Ex2010]
Windowsinfo

kurđ
wannabe
wannabe
Posty: 217
Rejestracja: 13 kwie 2005, 07:15
Lokalizacja: München
Kontakt:

Re: Prime i Lobby Admin

#3

#3 Post autor: kurđ » 07 paź 2016, 15:14

Jeśli dobrze pamiętam to virtual-domain0 jest potrzebne

Ja mam tak
https://postimg.org/image/7pi76ycjn/'%20target='_blank'

Update: no tak nie zobaczyłem że to masz...
MfG
Kurđ
[CCNA+W][CCNP][MCSE 2000/2003+M+S][MCTS][MCITP Ex2010]
Windowsinfo

Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 404
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

Re: Prime i Lobby Admin

#4

#4 Post autor: art » 07 paź 2016, 22:18

tak mam :

https://postimg.org/image/lw9fp7w8r/

będę jeszcze kombinował w poniedziałek
Ups I switched again =)

Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 404
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

Re: Prime i Lobby Admin

#5

#5 Post autor: art » 10 paź 2016, 10:16

Dobra udało mi się doprowadzić to porządku :) usunąłem polisę, stop NPS, dodałem polisę na nowo start NPS i teraz działa prawidłowo.


Pozdrawiam,

art
Ups I switched again =)

ODPOWIEDZ