AP 1810 Temat rozwiązany

Wszystko co się wiąże z technologiami bezprzewodowymi

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
piter1789
wannabe
wannabe
Posty: 167
Rejestracja: 01 wrz 2014, 10:46

AP 1810

#1

#1 Post autor: piter1789 » 12 gru 2016, 17:25

Witam,

Czy używał ktoś AP serii 1810?

Pytanie też czy może on zadziałać jako Bridge?
Chodzi o to, że chcę pobrać sygnał przez WI-Fi i rozgłosić po kablu do 2-3 komputerów. A on akurat ma w sobie 3 porty Eth;)

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

Re: AP 1810

#2

#2 Post autor: Seba » 15 gru 2016, 23:30

Czy infra wlan jest w oparciu o kontroler? Ten AP pracuje w trybie Office Extend, nie ma softu autonomicznego na chwilę obecną.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

piter1789
wannabe
wannabe
Posty: 167
Rejestracja: 01 wrz 2014, 10:46

Re: AP 1810

#3

#3 Post autor: piter1789 » 16 gru 2016, 03:36

tak, ma kontroler WLC 2504,
nie muszę go dopinać do kontrolera, może działać jako osobny ap, chodzi o to, żeby pobrać wygnał z wi-fi i rozgłosić po kablu

Kyniu
wannabe
wannabe
Posty: 3405
Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23

Re: AP 1810

#4

#4 Post autor: Kyniu » 16 gru 2016, 11:16

piter1789 pisze:może działać jako osobny ap
No właśnie, że nie może, co Ci jasno napisał Seba. Ręce odpadają.
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.

piter1789
wannabe
wannabe
Posty: 167
Rejestracja: 01 wrz 2014, 10:46

Re: AP 1810

#5

#5 Post autor: piter1789 » 16 gru 2016, 12:00

Kyniu spokojnie:D po nocce byłem;)

a co polecicie do takiego rozgłoszenia sieci i żeby było nie drogie?;)
Sieć cała jest na cisco!

Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 401
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

Re: AP 1810

#6

#6 Post autor: art » 16 gru 2016, 13:01

Ups I switched again =)

piter1789
wannabe
wannabe
Posty: 167
Rejestracja: 01 wrz 2014, 10:46

Re: AP 1810

#7

#7 Post autor: piter1789 » 19 gru 2016, 22:32

a coś z ac polecicie?

Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 401
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

Re: AP 1810

#8

#8 Post autor: art » 20 gru 2016, 23:44

a to akurat nie wiem czy są takowe, musisz sprawdzić na stronie Cisco ale nie kojarzę żeby były
Ups I switched again =)

piter1789
wannabe
wannabe
Posty: 167
Rejestracja: 01 wrz 2014, 10:46

Re: AP 1810  Temat rozwiązany

#9

#9 Post autor: piter1789 » 21 gru 2016, 00:08

sprawa załawiona

ODPOWIEDZ