vWLC 8.0.150.0 Max Number of AP

Wszystko co się wiąże z technologiami bezprzewodowymi

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
lukewisniewski
member
member
Posty: 38
Rejestracja: 04 sty 2016, 20:36

vWLC 8.0.150.0 Max Number of AP

#1

#1 Post autor: lukewisniewski » 28 paź 2017, 12:46

Cześć,

Nie mogę znaleść informacji na temat maksymalnej ilości możliwych do dodania AP do wirtualnego kontrolera na sofcie 8.0.X.
O ile w wyższych softach jest obraz small oraz large to tutaj jest tylko jedna wersja.

Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1659
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: vWLC 8.0.150.0 Max Number of AP

#2

#2 Post autor: Wojtachinho » 28 paź 2017, 17:30

lukewisniewski pisze:
28 paź 2017, 12:46
Cześć,

Nie mogę znaleść informacji na temat maksymalnej ilości możliwych do dodania AP do wirtualnego kontrolera na sofcie 8.0.X.
O ile w wyższych softach jest obraz small oraz large to tutaj jest tylko jedna wersja.

Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Small Scale Image: ● Supports 200 access points ● Supports 6000 clients
Large Scale Image: ● Supports 3000 access points ● Supports 32,000 clients
Supports up to 200 Cisco FlexConnect groups and 100 access points in each FlexConnect group
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

lukewisniewski
member
member
Posty: 38
Rejestracja: 04 sty 2016, 20:36

Re: vWLC 8.0.150.0 Max Number of AP

#3

#3 Post autor: lukewisniewski » 28 paź 2017, 18:57

Na portalu z softem :
https://software.cisco.com/download/rel ... ype=latest

Mamy:
Cisco Wireless LAN Virtual Controller Installation with 60 day evaluation license.
AIR-CTVM-K9-8-0-150-0.ova.

Więc to jest large czy small :D?

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1659
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: vWLC 8.0.150.0 Max Number of AP

#4

#4 Post autor: Wojtachinho » 28 paź 2017, 20:19

lukewisniewski pisze:
28 paź 2017, 18:57
Na portalu z softem :
https://software.cisco.com/download/rel ... ype=latest

Mamy:
Cisco Wireless LAN Virtual Controller Installation with 60 day evaluation license.
AIR-CTVM-K9-8-0-150-0.ova.

Więc to jest large czy small :D?
A ile masz AP ?
Przeciez jasno jest napisane. To nie kwestia softu, tylko wielkosci twojej infra.
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

lukewisniewski
member
member
Posty: 38
Rejestracja: 04 sty 2016, 20:36

Re: vWLC 8.0.150.0 Max Number of AP

#5

#5 Post autor: lukewisniewski » 28 paź 2017, 20:42

Dajmy na to 400 sztuk i potrzebuje zrobić to na sofcie 8.0.X ze względu na modele APków

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1659
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: vWLC 8.0.150.0 Max Number of AP

#6

#6 Post autor: Wojtachinho » 28 paź 2017, 22:49

lukewisniewski pisze:
28 paź 2017, 20:42
Dajmy na to 400 sztuk i potrzebuje zrobić to na sofcie 8.0.X ze względu na modele APków
Feel free to go?

Duze instalacje, dobrze miec HA, robisz SSO ? HA-SKU ?
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

lukewisniewski
member
member
Posty: 38
Rejestracja: 04 sty 2016, 20:36

Re: vWLC 8.0.150.0 Max Number of AP

#7

#7 Post autor: lukewisniewski » 29 paź 2017, 11:10

VMware robi robotę redundancji pod VMkami.

"Feel free to go" - nie do końca jestem tego pewien, bo mam do wyboru na sofcie 8.0.X jeden obraz. Zapytam cisco może wprost powiedzą :)

Awatar użytkownika
vrankom
wannabe
wannabe
Posty: 1075
Rejestracja: 21 lis 2006, 10:27
Lokalizacja: Warsaw
Kontakt:

Re: vWLC 8.0.150.0 Max Number of AP

#8

#8 Post autor: vrankom » 29 paź 2017, 17:27

lukewisniewski pisze:
29 paź 2017, 11:10
VMware robi robotę redundancji pod VMkami.

"Feel free to go" - nie do końca jestem tego pewien, bo mam do wyboru na sofcie 8.0.X jeden obraz. Zapytam cisco może wprost powiedzą :)
od wersji 8.2+ pojawily sie vWLC z podzialem na wielkosci infra ... 8.0 jest jeden i chyba bylo 200ap

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1659
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: vWLC 8.0.150.0 Max Number of AP

#9

#9 Post autor: Wojtachinho » 29 paź 2017, 21:21

lukewisniewski pisze:
29 paź 2017, 11:10
VMware robi robotę redundancji pod VMkami.

"Feel free to go" - nie do końca jestem tego pewien, bo mam do wyboru na sofcie 8.0.X jeden obraz. Zapytam cisco może wprost powiedzą :)
VMware to nie nie wszystko, Jak twoje AP wiedza kiedy padnie primary WLC ?
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

Re: vWLC 8.0.150.0 Max Number of AP

#10

#10 Post autor: Seba » 03 lis 2017, 19:36

8.0 = up to 200 AP
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

ODPOWIEDZ