CISCO AIR-AP2802I-E-K9

Wszystko co się wiąże z technologiami bezprzewodowymi

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
qligowski
wannabe
wannabe
Posty: 228
Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35

CISCO AIR-AP2802I-E-K9

#1

#1 Post autor: qligowski » 01 maja 2018, 17:26

Mam caly czas problemy z roznymi AP ktore nie moge sie podlaczyc do WLC (8.5.102). WLC jest w UK, ma poprawny czas z NTP te APki sa w Izraelu. Ping do WLC 50-60ms.

Kod: Zaznacz cały

[*05/01/2018 15:19:32.1958] CAPWAP State: Discovery
[*05/01/2018 15:19:32.1972] Discovery Request sent to 10.1.176.248, discovery type STATIC_CONFIG(1)
[*05/01/2018 15:19:32.1974] IP DNS query for CISCO-CAPWAP-CONTROLLER.harlan.co.il
[*05/01/2018 15:19:32.1985] DNS resolved CISCO-CAPWAP-CONTROLLER.harlan.co.il
[*05/01/2018 15:19:32.1985] DNS discover IP addr: 10.1.176.248
[*05/01/2018 15:19:32.1997] Discovery Request sent to 10.1.176.248, discovery type STATIC_CONFIG(1)
[*05/01/2018 15:19:32.2007] Discovery Request sent to 255.255.255.255, discovery type UNKNOWN(0)
[*05/01/2018 15:19:32.2650] Discovery Response from 10.1.176.248
[*05/01/2018 15:19:41.0002] Discovery Response from 10.1.176.248
[*05/01/2018 15:19:41.0000]
[*05/01/2018 15:19:41.0000] CAPWAP State: DTLS Setup
[*05/01/2018 15:19:41.2432] First connect to vWLC, accept vWLC by default
[*05/01/2018 15:19:41.2432]
[*05/01/2018 15:19:41.2490]
[*05/01/2018 15:19:41.2490] CAPWAP State: Join
[*05/01/2018 15:19:41.2504] Sending Join request to 10.1.176.248 through port 5248
[*05/01/2018 15:19:41.3728] Join Response from 10.1.176.248
[*05/01/2018 15:19:41.4569] HW CAPWAP tunnel is ADDED
[*05/01/2018 15:19:41.4718]
[*05/01/2018 15:19:41.4718] CAPWAP State: Image Data
[*05/01/2018 15:19:41.5085] do NO_UPGRADE, part2 is active part
[*05/01/2018 15:19:41.5119]
[*05/01/2018 15:19:41.5119] CAPWAP State: Configure
[*05/01/2018 15:19:41.5140] DOT11_CFG[0] Radio Mode is changed from Local to Local
[*05/01/2018 15:19:41.5145] DOT11_CFG[1] Radio Mode is changed from Local to Local
[*05/01/2018 15:19:44.2278] Re-Tx Count=1, Max Re-Tx Value=5, SendSeqNum=1, NumofPendingMsgs=1
[*05/01/2018 15:19:44.2278]
[*05/01/2018 15:19:47.0787] Re-Tx Count=2, Max Re-Tx Value=5, SendSeqNum=1, NumofPendingMsgs=1
[*05/01/2018 15:19:47.0787]
[*05/01/2018 15:19:49.9295] Re-Tx Count=3, Max Re-Tx Value=5, SendSeqNum=1, NumofPendingMsgs=1
[*05/01/2018 15:19:49.9295]
[*05/01/2018 15:19:52.7803] Re-Tx Count=4, Max Re-Tx Value=5, SendSeqNum=1, NumofPendingMsgs=1
[*05/01/2018 15:19:52.7804]
[*05/01/2018 15:19:55.6312] Re-Tx Count=5, Max Re-Tx Value=5, SendSeqNum=1, NumofPendingMsgs=1
[*05/01/2018 15:19:55.6312]
[*05/01/2018 15:19:58.4820] Re-Tx Count=6, Max Re-Tx Value=5, SendSeqNum=1, NumofPendingMsgs=1
[*05/01/2018 15:19:58.4820]
[*05/01/2018 15:19:58.4820] Max retransmission count exceeded, going back to DISCOVER mode.
[*05/01/2018 15:19:58.4821] GOING BACK TO DISCOVER MODE
[*05/01/2018 15:19:58.4840]
[*05/01/2018 15:19:58.4840] CAPWAP State: DTLS Teardown

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1696
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: CISCO AIR-AP2802I-E-K9

#2

#2 Post autor: Wojtachinho » 01 maja 2018, 17:39

fw po drodze ?
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Jedyne rozwiązania Ubiquiti Networks w Polsce!
https://ubiquitipolska.pl
https://www.facebook.com/groups/Ubiquiti.Polska

qligowski
wannabe
wannabe
Posty: 228
Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35

Re: CISCO AIR-AP2802I-E-K9

#3

#3 Post autor: qligowski » 01 maja 2018, 18:01

Wszystkie porty otwarte, telnet na port 443 dziala

lukewisniewski
wannabe
wannabe
Posty: 54
Rejestracja: 04 sty 2016, 20:36

Re: CISCO AIR-AP2802I-E-K9

#4

#4 Post autor: lukewisniewski » 02 maja 2018, 09:34

Ale AP z tego co pamiętam tworzą tunel na 5246 i 5247 i jak to nie będzie otwarte to nie będą się łączyć/logować userów

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

Re: CISCO AIR-AP2802I-E-K9

#5

#5 Post autor: Seba » 28 maja 2018, 15:48

Rozumiem, że IP WLC ten z cytatu, jest prawidłowy.

Czy masz dostęp do WLC i możliwość przeglądania logów/debug na nim? To może się przydać w troubleshooting.

Jak koledzy wspomnieli, CAPWAP używa portów UDP 5246/7 i to musi być zezwolone po drodze.

Wspominasz, że AP są w Izraelu - czy jesteś pewien, że używają domeny regulacyjnej -E? Powinny być w -I (https://www.cisco.com/c/dam/assets/prod ... index.html), i jeśli takie są, to czy na WLC są dozwolone AP z takiej domeny. Tyle na początek, bo u mnie prawie północ.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

ODPOWIEDZ