Private VLAN over OTV

Problemy i dyskusje z zakresu rozwiązań i technologii Data Center

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
kefear
wannabe
wannabe
Posty: 76
Rejestracja: 19 lis 2009, 19:41

Private VLAN over OTV

#1

#1 Post autor: kefear » 18 sty 2017, 11:58

Ktoś używa? Czy jest to w ogóle supportowane na 7K ? W Cisco TAC powiedziano , mi że nie jest , ale inżynier nie był zbyt przekonywujący :)
---
Polecam bloga mojej żony na temat zdrowego odżywiania
https://pracowniazdrowegostylu.pl

Awatar użytkownika
konradrz
CCIE
CCIE
Posty: 331
Rejestracja: 23 sty 2008, 14:21
Lokalizacja: Singapore, SG
Kontakt:

Re: Private VLAN over OTV

#2

#2 Post autor: konradrz » 18 sty 2017, 12:07

kefear pisze:Ktoś używa? Czy jest to w ogóle supportowane na 7K ? W Cisco TAC powiedziano , mi że nie jest , ale inżynier nie był zbyt przekonywujący :)
To śpan widział?
(AFAIK, not supported - ale da się wyrzeźbić)

kefear
wannabe
wannabe
Posty: 76
Rejestracja: 19 lis 2009, 19:41

Re: Private VLAN over OTV

#3

#3 Post autor: kefear » 18 sty 2017, 14:05

konradrz pisze:
kefear pisze:Ktoś używa? Czy jest to w ogóle supportowane na 7K ? W Cisco TAC powiedziano , mi że nie jest , ale inżynier nie był zbyt przekonywujący :)
To śpan widział?
(AFAIK, not supported - ale da się wyrzeźbić)

Widziałem, ale taka rzeźba mnie nie interesuje :)
---
Polecam bloga mojej żony na temat zdrowego odżywiania
https://pracowniazdrowegostylu.pl

kefear
wannabe
wannabe
Posty: 76
Rejestracja: 19 lis 2009, 19:41

Re: Private VLAN over OTV

#4

#4 Post autor: kefear » 24 sty 2018, 10:06

Odgrzewam starego kartofla. Cisco wypuściło nowy dokument o dopisaniu wsparcia Privave VLAN over OTV w wersji 8.2 NXOS na kartach F3 i M2. Oczywiście jest to mocno nowy i deweloperski wypiek :)

https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/s ... er_otv.pdf

Z racji tego, że nie mamy wyżej wspomnianych kart, a i upgrade do najnowszej wersji jest mocno kontrowersyjny mam następujące pytanie:
Jak puścić private VLAN pomiędzy DC, jeżeli mam już na dwóch linkach zapięte OTV ? Czy da się do istniejącego setupu dokoptować jakieś VPLS, EoMPLS czy L2TPv3 i nimi puścić private vlany ?

Z góry serdeczne dzięki za pomoc
---
Polecam bloga mojej żony na temat zdrowego odżywiania
https://pracowniazdrowegostylu.pl

ODPOWIEDZ