CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 19 kwie 2018, 17:55

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 10 paź 2015, 00:31 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 26 lis 2009, 20:58
Posty: 93
Lokalizacja: Katowice
Dzisiaj zrobiłem upgrade softu przełącznika N3K-3064PQ-10GX z wersji 6.0(2)U6(3) do 7.0(3)I2(1). Wszystko poszło ok ale zaniepokoiło mnie zachowanie wentylatorów - w przypadku wersji 6 były ciągle cicho, teraz co kilkanaście sekund rozkręcają się na większe obroty.
Szukając o co chodzi trafiłem na ciekawostkę.
Dla wersji 6 sh env power input wygląda tak:
Kod:
sw0# sh env power input


Power Supply Input:
----------------------------------------------------------
PS  Voltage    Current    Power      Status
    (Volt)     (Amp)      (Watt)
----------------------------------------------------------
1   227.50     0.12       28.44      ok
2   230.00     0.12       28.75      ok
----------------------------------------------------------
                   Total: 57.19
i to jest ok ale już dla 7 tak:
Kod:
sw0# sh environment power input
Power Supply Input:
----------------------------------------------------------
PS  Voltage    Current    Power      Status
    (Volt)     (Amp)      (Watt)
----------------------------------------------------------
1     199.00     1.00         199.00   ok
2     204.00     1.00         204.00   ok
Nie miałem okazji zmierzyć ile rzeczywiście pobierają zasilacze ale UPSy pokazują troszkę większy pobór a poza tym te wyniki w połączeniu z zachowaniem wentylatorów są niepokojące.

Czy ktoś coś wie na ten temat?
Nie znalazłem informacji w dokumentacji na temat tak radykalnego wzrostu poboru mocy przy upgrade NX-OS.

PS:
Przełącznik jest jeszcze pusty, nie obsadzony wkładkami.

_________________
--
Z poważaniem:
Adam Wołk-Jankowski
www.systel.pl


Na górę
Post #2 : 12 paź 2015, 16:12 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Posty: 793
Lokalizacja: Dublin
Ja bym otworzył case z TAC bo jak rozumiem kiedy zrobisz downgrade do wersji 6x pobór mocy spada do 29W per PS.

Pozdro,


Na górę
 Tytuł:
Post #3 : 12 paź 2015, 16:15 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 26 lis 2009, 20:58
Posty: 93
Lokalizacja: Katowice
Wg komendy sh env power input - tak. Nie zmierzyłem jeszcze amperomierzem.

_________________
--
Z poważaniem:
Adam Wołk-Jankowski
www.systel.pl


Na górę
 Tytuł:
Post #4 : 12 paź 2015, 16:24 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Posty: 793
Lokalizacja: Dublin
Cytuj:
Wg komendy sh env power input - tak. Nie zmierzyłem jeszcze amperomierzem.
Jeśli tak jest w rzeczywistości to bym otworzy case z zapytaniem dlaczego tak się dzieje może jest tak by design :), ale skok z 29W do 200W przy pustym Switch to trochę dziwne zachowanie. Nie mam pod ręka takiego N3K by to sprawdzić u siebie w labie.

Ja na N5K mam 260W ale mam używane wszystkie porty :)

Pozdro,


Na górę
 Tytuł:
Post #5 : 20 paź 2015, 14:30 
Offline
member
member

Rejestracja: 22 wrz 2006, 08:48
Posty: 31
U nas tez byl problem po upgrade do 7.03, tylko ze na Nex5500. Programisci Cisco zapomnieli skonfigurowac drugi Power Controller Unit i u nas 1 z 2 switchy nie wstal.

https://tools.cisco.com/quickview/bug/CSCun66310

TAC wyslal nowy switch z nowym softem i skrypt, by przekonfigurowac Power Controllery na drugim switchu, ktory wstal.[/list]

_________________
Moonspell79
.ılı..ılı. CCNP, CCSP, CCIE Written


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl