CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 20 kwie 2018, 08:42

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Podzespoły UCS
Post #1 : 04 sty 2016, 11:52 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2010, 12:22
Posty: 82
Witam,

Czy ktoś się pokusił o użycie procesora lub RAM wyciągniętych z UCS na innych płytach głównych niz te UCS'owe? Mam dostep do procków i RAM wycofanych z produkcji i zastanawiałem się czy mógłbym poskładać sobie serwer do laba z tych komponentów. Więc pytanie: czy są to zwykłe procesory i RAM czy są to podzespoły w jakis sposób zaprojektowane tak, że działają tylko z UCS i jak wsadzę je w inne płyty główne to nie bedzie to działać?


Na górę
 Tytuł:
Post #2 : 04 sty 2016, 12:02 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 07 lut 2008, 17:56
Posty: 209
RAM i CPU sa zwykle więc można
Kontrolery RAID również - to LSI MegaRAID


Na górę
 Tytuł:
Post #3 : 04 sty 2016, 13:04 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44
Posty: 3910
Cytuj:
RAM i CPU sa zwykle więc można
Kontrolery RAID również - to LSI MegaRAID
Dokładnie. Większość kart peryferyjnych poza VICkami też działa normalnie.


Na górę
 Tytuł:
Post #4 : 04 sty 2016, 17:36 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2010, 12:22
Posty: 82
OK. Dzięki za odpowiedzi


Na górę
 Tytuł:
Post #5 : 29 lut 2016, 11:37 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 29 lut 2016, 11:33
Posty: 9
Fajnie wiedzieć, już myślałem, że będę musiał zainwestować w profesjonalny sprzęt za masę kasy.

_________________
Hej!


Na górę
Post #6 : 29 lut 2016, 23:11 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 27 lut 2016, 11:36
Posty: 3
Cytuj:
Witam,

Czy ktoś się pokusił o użycie procesora lub RAM wyciągniętych z UCS na innych płytach głównych niz te UCS'owe? Mam dostep do procków i RAM wycofanych z produkcji i zastanawiałem się czy mógłbym poskładać sobie serwer do laba z tych komponentów. Więc pytanie: czy są to zwykłe procesory i RAM czy są to podzespoły w jakis sposób zaprojektowane tak, że działają tylko z UCS i jak wsadzę je w inne płyty główne to nie bedzie to działać?
ale fajny pomysł, nie wpadłem na to wcześniej:) i genialny w swej prostocie:)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl