CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 23 kwie 2018, 16:51

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 01 kwie 2016, 19:54 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Posty: 793
Lokalizacja: Dublin
Witam,


Próbowałem zainstalować dziś SFP GLC-T na N5K ale port nie podnosił się. Kabel na pewno jest sprawny po podłączeniu do N2K, link odrazy się podnosił. Próbowałem innych SFP tego samego modelu, i link ciągle pozostawał jako not connected.

Tak dla jasności zmieniłem port speed z 10G na 1G i dalej problem był ten sam. Zauważyłem ze transceiver pokazuje mi calibration is invalid
Kod:
IEDP02-N5K-SW01# sh int et1/31 transceiver calibrations
Ethernet1/31
    transceiver is present
    type is SFP-1000BASE-T
    name is CISCO-AVAGO
    part number is ABCU-5710RZ-CS4
    revision is
    serial number is AGM170325Q9
    nominal bitrate is 1300 MBit/sec
    Link length supported for copper is 100 m
    cisco id is --
    cisco extended id number is 4

SFP calibration is invalid
Ktos miał podobny problem, zmiana speed nie rozwiązuje problemu oraz włożenie tych SFP do innych portów, tez nie rozwiązuje problemu. Dokumentacji do N5K mówi o wsparciu dla tego typu SFP.

Pozdro,


Na górę
Post #2 : 01 kwie 2016, 20:16 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lip 2006, 21:04
Posty: 825
Lokalizacja: Farszafka
Cytuj:
Tak dla jasności zmieniłem port speed z 10G na 1G i dalej problem był ten sam,
Zmieniałeś speed przy włożonym SFP? Kiedyś miałem podobny przypadek i zadziałało wyjęcie SFP, zmiana speed i włożenie SFP.

_________________
- Czy jesteś gotowy na DevOps?
- Blog:ccie24081.wordpress.com


Na górę
Post #3 : 01 kwie 2016, 21:40 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Posty: 793
Lokalizacja: Dublin
Cytuj:
Cytuj:
Tak dla jasności zmieniłem port speed z 10G na 1G i dalej problem był ten sam,
Zmieniałeś speed przy włożonym SFP? Kiedyś miałem podobny przypadek i zadziałało wyjęcie SFP, zmiana speed i włożenie SFP.
Tak zmieniałem speed przy włożonym SFP, nie spotkałem się z przypadkiem by przy włożonym SPF zmiana prędkości nie zadziałała. Sprawdzę metodę o której wspominasz i dam znać czy pomogło.

Pozdro,


Na górę
 Tytuł:
Post #4 : 01 kwie 2016, 23:44 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1629
Lokalizacja: UK
Sprawdzales kompatybilnosc SFP ?

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/in ... l#wp139256

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
 Tytuł:
Post #5 : 02 kwie 2016, 00:01 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Posty: 793
Lokalizacja: Dublin
Cytuj:
Napisałem wyżej, ze dokumentacja mówi o wsparciu dla tego typu SPF, wiec na 100% jest wspierany od wersji 5.0(3)N1(1B) :)

Pozdro,


Na górę
Post #6 : 06 kwie 2016, 15:59 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Posty: 793
Lokalizacja: Dublin
Cytuj:
Cytuj:
Tak dla jasności zmieniłem port speed z 10G na 1G i dalej problem był ten sam,
Zmieniałeś speed przy włożonym SFP? Kiedyś miałem podobny przypadek i zadziałało wyjęcie SFP, zmiana speed i włożenie SFP.
Zmieniłem speed przed włożeniem SFP i shutdown portu, po czym zainstalowałem SFP. Objaw jest ten sam. Ta sama SFP działa na 5672UP.

Otworzyłem case z TAC.

Pozdro,


Na górę
Post #7 : 03 maja 2016, 11:38 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 mar 2006, 18:03
Posty: 55
Lokalizacja: Cork, IRL
Cytuj:
Otworzyłem case z TAC.

Pomogli inzynierowie z TACa czy poprostu RMA?

_________________
>>>Nie rób CCIE. Zejdź do bunkra, nakryj się kocem i czekaj na koniec. W końcu nadejdzie.<<<
Lukasz B.


Na górę
Post #8 : 03 maja 2016, 13:15 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Posty: 793
Lokalizacja: Dublin
Cytuj:
Cytuj:
Otworzyłem case z TAC.

Pomogli inzynierowie z TACa czy poprostu RMA?
Nie pomogli i nie robiłem RMA bo te SFP działają z 5600 a nie działają z 5500 mimo ze w dokumentacji jest napisane, ze powinny współpracować i inżynier z TAC'a nie powiedział mi dlaczego tak jest.


Jedyna różnica jaka widzę miedzy tymi SFP to part number ABCU-5710RZ-CS5 ta działa mi na platformie 5500 a SFP z part number ABCU-5710RZ-CS4 już nie, ale działa bez problemow na 5600
Kod:
EDP02-N5K-SW02# sh int et1/34 transceiver
Ethernet1/34
    transceiver is present
    type is SFP-1000BASE-T
    name is CISCO-AVAGO
    part number is ABCU-5710RZ-CS5
    revision is B2
    serial number is AGM1951459U
    nominal bitrate is 1300 MBit/sec
    Link length supported for copper is 100 m
    cisco id is --
    cisco extended id number is 4
Użyłem SFP ABCU-5710RZ-CS5 :)

Pozdro,


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl