Nexus 3000 INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"

Problemy i dyskusje z zakresu rozwiązań i technologii Data Center

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1665
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Nexus 3000 INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"

#1

#1 Post autor: Wojtachinho » 12 kwie 2017, 11:23

Czesc,

Robilem downgrade, po restarcie switcha, nie jestem w stanie sie zalogowac, brak komunikacji IP na MGMT.
Czy ktos z was mial moze podobny problem ?

Kod: Zaznacz cały

(c) Copyright 2015, Cisco Systems.
N3172P BIOS v.3.4.0, Mon 09/14/2015


Press TAB in 1 seconds to list all boot options
Any other key to active boot...
Press  ctrl L to go to loader prompt in 2 secs

Booting kickstart image: bootflash:/n3000-uk9-kickstart.6.0.2.U4.4.bin

...............................................................................
...................................Image verification OK


## get_boot_mode_from_bios,  ios_mode : 0, boot_mode : 0
Booting kernel
[    0.000000] Fastboot Memory at 0c100000 of size 201326592
▒Usage: init 0123POST INIT Starts at Tue Apr 11 16:24:21 UTC 2017
Starting Nexus 3000 Platform POST.....
  Executing Mod 1 1 SEEPROM Test:...done (0 seconds)
  Executing Mod 1 1 GigE Port Test:.done (8 seconds)
  Executing Mod 1 1 PCIE Test:.................done (0 seconds)
  Mod 1 1 Post Completed Successfully
POST is completed
...r. done.
Loading System Software Tue Apr 11 17:24:44 BST 2017

load_plugin: failed to link plugin file from /isan/plugin/0. (rc = 0x40ea001f)
Extract plugin 0 failed
Remove plugin 0
INIT: Entering runlevel: 3
Mounting other filesystems:  [
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: Id "libv" respawning too fast: disabled for 5 minutes
INIT: Id "sm" respawning too fast: disabled for 5 minutes

ERROR: ld.so: object '/isan/lib/libnxoscustom.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.

 login:

INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: Id "sm" respawning too fast: disabled for 5 minutes
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: Id "libv" respawning too fast: disabled for 5 minutes
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
INIT: Id "sm" respawning too fast: disabled for 5 minutes
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

Awatar użytkownika
konradrz
CCIE
CCIE
Posty: 333
Rejestracja: 23 sty 2008, 14:21
Lokalizacja: Singapore, SG
Kontakt:

Re: Nexus 3000 INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"

#2

#2 Post autor: konradrz » 12 kwie 2017, 14:53

Wojtachinho pisze:INIT: Entering runlevel: 3
Mounting other filesystems: [
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
Jakby się filesystemy nie podmontowały.
Wejdź do loader prompt, ustaw ręcznie adres IP dla mgmt, i zassaj (TFTP) jeszcze raz świeży soft.

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1665
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: Nexus 3000 INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"

#3

#3 Post autor: Wojtachinho » 12 kwie 2017, 18:52

konradrz pisze:
Wojtachinho pisze:INIT: Entering runlevel: 3
Mounting other filesystems: [
INIT: cannot execute "/isan/bin/libvirtd.sh"
INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"
Jakby się filesystemy nie podmontowały.
Wejdź do loader prompt, ustaw ręcznie adres IP dla mgmt, i zassaj (TFTP) jeszcze raz świeży soft.

Walcze i walcze...

set ip, set gw ustawialem przy obrazie kickstart, potem boot, i kiszka...

Kod: Zaznacz cały

Connection to server Established. Copying Started.....

TFTP get operation failed:Network is unreachable
:(
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1665
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: Nexus 3000 INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"

#4

#4 Post autor: Wojtachinho » 12 kwie 2017, 19:16

ok chyba rozwiazalem problem, wychodze z DC i ide w pilke pograc :)
Pozniej dam info i jak (oby, obecnie trwa inicjalizacja)

pat
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1665
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: Nexus 3000 INIT: cannot execute "/isan/bin/sysmgr_spawn"

#5

#5 Post autor: Wojtachinho » 13 kwie 2017, 14:42

Heja,

Wiec, zrobilem rollback, z prompt dalem boot do poprzedniej wersji obrazu, po zaladowaniu (code 7)
Problem polegal na tym ze dawalem polecenie load na zly plik z obrazem.

TFTP mial problem, nie wiem dlaczego. Dlatego tez warto uzywac interfejsu USB, przydatny ficzer w Cisco :D

install all kickstart bootflash:///n3000-uk9-kickstart.6.0.2.U4.4.bin system bootflash:///n3000-uk9.6.0.2.U4.4.bin no-save bios-force

W ten spsob polecialo, i na koniec dalem kilkam wpisow aby nie gubil obrazow (czasami nie czytywal podczas restartu)

boot kickstart bootflash:/n3000-uk9-kickstart.6.0.2.U4.4.bin
boot system bootflash:/n3000-uk9.6.0.2.U4.4.bin
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

ODPOWIEDZ