Password decoder

same linki

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1849
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

Password decoder

#1

#1 Post autor: frontier » 26 paź 2005, 12:21


rafio
member
member
Posty: 17
Rejestracja: 03 paź 2005, 21:11

#2

#2 Post autor: rafio » 26 paź 2005, 14:28

z enable secret byloby trudniej :), ale dzieki za linka, moze sie przydac :)

Awatar użytkownika
manius
CCIE
CCIE
Posty: 823
Rejestracja: 08 wrz 2003, 09:02
Lokalizacja: Leighton Buzzard/UK
Kontakt:

#3

#3 Post autor: manius » 26 paź 2005, 14:46

fronti - na tym poziomie MD5 powinienes w pamieci dekodowac ;)
A CCIE does not necessarily make someone a good engineer. NOT having a CCIE does not necessarily make someone a bad engineer (or not as good). All we can do is strive to make ourselves individually better! (SM)

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1849
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#4

#4 Post autor: frontier » 26 paź 2005, 16:21

manius pisze:fronti - na tym poziomie MD5 powinienes w pamieci dekodowac ;)
hehe a czy ja pytalem o takiego toolsa? to dla potomnych :)

ZawiSh
wannabe
wannabe
Posty: 92
Rejestracja: 21 lip 2005, 11:54

#5

#5 Post autor: ZawiSh » 13 kwie 2006, 14:03

Odświeże może troche temat. Czy jest możliwe zdekodowanie enable secret'a? kiedys gdzieś wyczytałem, że jakiś niemiec oraz japończyk, znaleźli metodę która pozwala wygenerować teoretycznie nieodwracalny string z MD5.
Czy ktoś może słyszał o jakimś narzędziu do "łamania" enable secret? pytam z ciekawości 8)
-= today is the first day of the rest of your life, enjoy it =-

pjeter
CCIE
CCIE
Posty: 1391
Rejestracja: 17 lis 2003, 17:29

#6

#6 Post autor: pjeter » 13 kwie 2006, 14:09

http://tinyurl.com/s66aa

MDcrack has been built with performance in mind, and is capable of breaking up to 6 characters in length hashes in hours, 8 character passwords can be cracked in a couple days.
nice :)

PJ

Awatar użytkownika
ciku
wannabe
wannabe
Posty: 910
Rejestracja: 09 paź 2005, 21:15
Lokalizacja: Nowy Sącz/Kraków

#7

#7 Post autor: ciku » 23 kwie 2006, 22:18

pjeter pisze:http://tinyurl.com/s66aa
PJ
Dobra robota Pjeter :D
Probowales to juz zapuszczac :?: Ciekaw jestem jak sobie radzi to "malenstwo" :wink:
################
Nie chce Kasi ani Rity ;o)
lecz chetnie zapoznam
sie z S E C U R I T Y
################

Awatar użytkownika
voytar
wannabe
wannabe
Posty: 325
Rejestracja: 02 sie 2004, 11:27
Lokalizacja: Gliwice

#8

#8 Post autor: voytar » 23 kwie 2006, 22:59

Mi 6 literowe hasło złamał w 15 minut (P4 3GHz). :P

pjeter
CCIE
CCIE
Posty: 1391
Rejestracja: 17 lis 2003, 17:29

#9

#9 Post autor: pjeter » 24 kwie 2006, 08:42

ciku pisze:Dobra robota Pjeter :D
Eee, jakos specjalnie nie szukalem, z packetstorma warto korzystac.

PJ

Awatar użytkownika
ciku
wannabe
wannabe
Posty: 910
Rejestracja: 09 paź 2005, 21:15
Lokalizacja: Nowy Sącz/Kraków

#10

#10 Post autor: ciku » 24 kwie 2006, 20:20

voytar pisze:Mi 6 literowe hasło złamał w 15 minut (P4 3GHz). :P
Calkiem, calkiem :mrgreen:
Ja takim sprzetem nie dysponuje ale warto wiedziec ...nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda :twisted:

Pjeter thx za podpowiedz z packetstorm'em - skoro mowisz ze warto to warto :D
################
Nie chce Kasi ani Rity ;o)
lecz chetnie zapoznam
sie z S E C U R I T Y
################

Awatar użytkownika
Sofcik
wannabe
wannabe
Posty: 1026
Rejestracja: 28 mar 2006, 15:29
Lokalizacja: Warszawa

#11

#11 Post autor: Sofcik » 28 kwie 2006, 12:00

ZawiSh pisze:Odświeże może troche temat. Czy jest możliwe zdekodowanie enable secret'a? kiedys gdzieś wyczytałem, że jakiś niemiec oraz japończyk, znaleźli metodę która pozwala wygenerować teoretycznie nieodwracalny string z MD5.
Czy ktoś może słyszał o jakimś narzędziu do "łamania" enable secret? pytam z ciekawości 8)
To by było epokowe odkrycie :) Wygenerować plaintext z MD5 :-)
Bruteforce'm można pojechać i znaleźć ciąg z identycznym MD5 ... ale z samego MD5 nie wyciągniesz pierwotnego tekstu :) To tak jakbyś z wyniku operacji modulo ze 100% pewnością trafił na pierwotną liczbę :)

--
Pozdrawiam
Piotrek

ODPOWIEDZ