Ostatnio zaczalem rozgladac sie za nowa praca w UK - ominiely mnie dwie pozycje 'czysto' sieciowe tylko dlatego ze nie znalem zadnych chmur publicznych typu AWS czy Azure. Udalo mi sie pojsc na kawe z agentka (

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba
To jest minus?
Już się dzieje od pół roku
Też tak miałem. Na szczęście człowiek szybko przyzwyczaja się do lepszego
Czy naprawdę jest tak ciekawie? Produkty stoją nieco w miejscu, API z prawdziwego zdarzenia dalej posiada tylko kilku producentów. Owszem są fajne projekty ale na ogół dotyczą one głównie postawienia obok jakiegoś kontrolera który potrafi się dogadać z pudełkami sieciowymi. I najciekawsza część(jak dla mnie) to napisanie logiki dla tego kontrolera. Jest też sporo narzędzi do CM, można się już bawić w CICD dla niektórych pudełek sieciowych. Ale mam wrażenie że to są tematy nieco odsunięte od sieci gdzie praktycznie zawsze uzyskamy lepsze wyniki alokując do takiego projektu jednego sieciowca i jednego developera niż dając dwóch sieciowców.drake pisze: ↑15 cze 2019, 09:40Dzis w sieciach tyle sie dzieje, ze nie ma nudy, a kto tak uwaza, to juz jest nie w temacie... Wezmy chociazby taki SD-WAN np. Cisco (viptela), Versa, Silver-Peak.... Dzieje sie duzo i jest ciekawie. Chmura i DC to kolejny obszerny temat... Przy tym wszystkim nie da sie juz unikac zagadnien typu Python, virtualizacja czy Linux...![]()