RV160 i RV340

wszystko inne - NIE licząc sprzętu typu SOHO!!!

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
arteck
member
member
Posty: 27
Rejestracja: 08 lis 2019, 11:20

RV160 i RV340

#1

#1 Post autor: arteck »

Cześć mam pytanie odnośnie tych routerów, bo nikt nie jest wstanie mi udzielić odpowiedzi :)
Potrzebuje kupić dla małego SMB jakiś router i przeglądając www modele RV160 i RV340 spełnią wymagania ale gdzieś na necie przeczytałem review który mówi o licencjach (myślę że piszący miał na myśli licencje dla ISR itp) i teraz pytanie:
czy oba te routery RV muszą mieć jakieś specjalne licencje dla VPN? czy to też jest wbudowane?
a druga sprawa, oba maja USB i support dla 3g/LTE ale nie mogę znaleźc compability matrix - rozumiem że to tak na chybił trafił będzie działać ? w sensie że jak nie ten model, to tamten?

pozdrawiam,

arteck

arteck
member
member
Posty: 27
Rejestracja: 08 lis 2019, 11:20

Re: RV160 i RV340

#2

#2 Post autor: arteck »

Drobna aktualizacja:
polski dystrybutor - nie wiedział czy będzie działać VPN czy nie ;-) i czy są potrzebne licencje. Zaproponował nawet sprzedaż licencji anyconnect ;) ale RV160 tego nie obsługuje ;D
ale żeby nie było ze PL jest ble :D pisałem z WIELKĄ AMERYKĄ na czacie i Pani ostro mówiła, że muszę kupić licencję żeby VPN działał - tak w ogóle, po określeniu kraju, nie za bardzo chciała ze mną pisać :-/

Także obecnie mam RV160 ale VPN'a nie ;-) bo nie działa. Na stronie cisco jest tylko instrukcja jak zrobić config z innym klientem VPN, a ja chcę korzystać z tego windowsowego.
3 dni walki, wszystkie ustawienia, a to SHA1, a to 3DES, a to MD5, a i tak nie działa...
Nikt nie potrafi pomóc, nikt nic nie wie. Na szczęście sprzęt mogę zwrócić, co też już uczyniłem :-) i się wyleczyłem z routerów SMB cisco - kompletny brak supportu - zapewne za tanie i nikomu nie chce się w to bawić
Samo GUI intuicyjne, wszystko inne śmigało bez problemu, tylko nie VPN :-)

bart
wannabe
wannabe
Posty: 411
Rejestracja: 09 maja 2005, 10:33
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Re: RV160 i RV340

#3

#3 Post autor: bart »

arteck pisze: 06 wrz 2020, 22:22 Nikt nie potrafi pomóc, nikt nic nie wie. Na szczęście sprzęt mogę zwrócić, co też już uczyniłem :-) i się wyleczyłem z routerów SMB cisco - kompletny brak supportu - zapewne za tanie i nikomu nie chce się w to bawić
Samo GUI intuicyjne, wszystko inne śmigało bez problemu, tylko nie VPN :-)
Zobacz na Fortka bo u nich chyba w cenie pudełka jest VPN i działa to ok jak i samo pudełko.

ODPOWIEDZ